Aparjode: Eksperimenti ar kamanām Soču trasē attaisnojās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kendija Aparjode
Kendija Aparjode Foto: AP/Scanpix

Latvijas jaunā un talantīgā kamaniņu braucēja Kendija Aparjode aizvadīto sezonu vērtē kā pozitīvu un kā lielākos nākotnes mērķus noteikusi nākamo pasaules čempionātu Sočos, kā arī Pekinas olimpiskās spēles 2022.gadā.

Aparjode ar pozitīvām emocijām izteicās par aizvadīto sezonu, kaut arī planētas meistarsacīkstēs neizdevās parādīt labāko sniegumu, jo viņa Vācijas trasē Vinterbergā pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un izstājās.

"Sezonu kopumā vērtēju ļoti labi, jo tik augsti rezultāti līdz šim man nebija bijuši. Kaut arī pasaules čempionātā man neizdevās sasniegt to, ko vēlējos, kopumā esmu apmierināta," izteicās Aparjode, kura sezonas noslēdzošajā Pasaules kausa posmā Sočos guva ceturto vietu, turklāt labāko desmitniekā sezonas laikā iebrauca vēl trīs reizes.

Kamaniņu braucēja norādīja, ka grūtākais mirklis sezonas laikā bijis tieši pasaules čempionāts. "Tas bija grūtākais sezonas posms. Bija emocionāli ļoti grūti, jo nespēju "uzķert" trasi. Ir grūti tikt galā ar emocijām, kad kaut kas neizdodas tā, kā gribētos," atzina sportiste.

Aparjode stāstīja, ka šajā sezonā nav daudz eksperimentējusi ar tehniku un kamanām.

"Gandrīz visu sezonu nobraucu ar vienu kamanu, taču sezonas vidū nomainīju aptecētāju, ar kuru tad arī startēju visu atlikušo sezonu. Pēdējā posmā Sočos kamanai nomainīju ragus un slidu. Pēc sacensībām secināju, ka uzlabojumi bijuši tikai pozitīvi," atklāja 22 gadus vecā sportiste, kura šomēnes kļuva par Latvijas čempioni. "Latvijas čempionāts tika aizvadīts ar lieliskām emocijām un sajūtām. Kaut arī tas bija tikai pašmāju sacensības, bija patīkami mājās izcīnīt zeltu. Tās ir tās mazās, bet ļoti patīkamās uzvaras."

Nākotnes plāni Aparjodei ir skaidri: "Šobrīd ir paredzēta atpūta, maijā sāksies fiziskie treniņi. Visa vasara tiks aizvadīta treniņos, bet tad jau pienāks arī nākamā sezona, kurā kā galvenais mērķis izvirzīts starts pasaules čempionātā Sočos."

"Pekinas Olimpiāde ir uzskatāms par tādu lielo mērķi, uz kuru tiekties. Sagatavošanās process ir nepārtraukts, plānojam vēl trīs gadus neatlaidīgi strādāt gan fiziski, gan tehniski," stāstīja Aparjode.

Pasaules kausa kopvērtējumā Aparjode sezonu noslēdza desmitajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu