Itālijas izlases treneris: Balotelli vēl nav gatavs atgriezties valstsvienībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas futbola kluba Marseļas "Olympique" uzbrucējs Mario Balotelli vēl nav pilnībā gatavs spēlēt Itālijas valstsvienības rindās, uzskata izlases galvenais treneris Roberto Mančīni.

Itālijas valstsvienība sestdien mājās Udīnē sāks dalību Eiropas čempionāta kvalifikācijā ar spēli pret Somijas izlasi, taču itāļu treneris Mančīni uzskata, ka Balotelli šobrīd trūkst fiziskās izturības.

Balotelli šo sezonu uzsāka Francijas augstākās līgas komandā "Nice", taču pēc desmit spēļu aizvadīšanas, kurās neguva nevienus vārtus, viņa līgums ar klubu tika pārtraukts, kas futbolistam ļāva pārcelties uz Marseļu. Kopš ierašanās jaunajā komandā itālis ir guvis piecus vārtus septiņās spēlēs, taču arī tas nav pārliecinājis Mančīni par Balotelli gatavību spēlēt izlasē.

"Mario vēl nav optimālajā kondīcijā, lai spēlētu izlasē," sacīja Mančīni. "Viņš ir uzlabojis savu formu salīdzinājumā ar to, kāda tā bija septembrī, taču Mario var pielikt vēl. No viņa es gaidu daudz. Mario ir gandrīz 29 gadi, viņš ir pašā pilnbriedā, tāpēc no viņa sagaidu maksimumu."

"Es pieņemu savus lēmumus. Mario tāpat kā citi, kas netika izsaukti, var spēlēt labāk. Mario ir jauns, viņš uzlabo savu sniegumu līgā, viņš noteikti atgriezīsies izlasē," turpināja Mančīni.

Balotelli izlasē pēc trīs gadu izlaišanas atgriezās pērn, bet kopumā viņš valstsvienībā 36 mačos iesitis 14 vārtus.

Itālija Eiropas čempionātā vienīgo reizi ir uzvarējusi tālajā 1968.gadā, savukārt 2000. un 2012.gadā tā kļuva par vicečempioni. Savukārt Pasaules kausā itāļu triumfējuši četras reizes, iepriekšējo reizi to paveicot 2006.gadā. Tiesa, pērnā gada finālturnīram, kas notika Krievijā, Itālijas izlase nekvalificējās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu