Aizdomās par četru miljonu eiro izkrāpšanu no ES fondiem aiztur piecas personas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Savienības karoga pacelšanas ceremonija Rīgas pils Svētā Gara tornī.
Eiropas Savienības karoga pacelšanas ceremonija Rīgas pils Svētā Gara tornī. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policija (VP) aizturējusi piecas personas aizdomās par aptuveni četru miljonu eiro izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) fondiem.

Šodien VP veic vairākas kratīšanas dažādās vietās Latvijas teritorijā iepriekš sāktā kriminālprocesā par iespējamām krāpnieciskām darbībām ar mērķi nepamatoti saņemt naudas līdzekļus no Eiropas Savienības Reģionālā attīstītības fonda, izmantojot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras programmas sniegtās iespējas, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, aģentūru LETA informēja VP.

Kriminālprocesā šobrīd tiek veiktas procesuālās darbības, tai skaitā vairākas kratīšanas.

Patlaban Valsts policija aizturējusi piecas personas aizdomās par naudas līdzekļu izkrāpšanu un iespējamu tās legalizēšanu vairāk nekā 4 000 000 eiro apmērā.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, tāpēc šobrīd, izmeklēšanas interesēs, plašāki komentāri netiek sniegti.

VP neatklāja aizturēto personu identitātes. Portāls "grani.lv" raksta, ka starp aizturētajiem ir Daugavpils uzņēmējs Vladislavs Drīksne, kura dzīvesvietā Daugavpilī veikta kratīšana.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka viņam pieder vairāki uzņēmumi. Viņš ir viens no īpašniekiem ir AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca". Viņam pieder arī uzņēmums "Ditton nams".

Ar "Ditton pievadķēžu rūpnīcu" aģentūrai LETA patlaban nav izdevies sazināties.

2011. gada oktobrī Daugavpilī tika atklāta SIA "Ditton Chain" jaunā rūpnīca. Ar Eiropas Savienības (ES) un bankas "Citadele" piešķirto finansējumu Latgales uzņēmumā "Ditton Chain" kopš 2010.gada aprīļa tika veikta ražošanas telpu rekonstrukcija, uzstādītas jaunās ražošanas iekārtas un sākta augstas kvalitātes auto pievadķēžu ražošana eksportam.

Projekta kopējās izmaksas bija vairāk nekā 7,2 miljoni latu (10,245 miljoni eiro), no kuriem trīs miljoni latu (4,27 miljoni eiro) bija ES Eiropas reģionālā attīstības fonda finansējums un vairāk nekā trīs miljoni latu (4,27 miljoni eiro) - bankas "Citadele" piešķirtais finansējums. Atlikušo projekta realizācijai nepieciešamo finansējumu uzņēmums nodrošināja no saviem līdzekļiem.

"Ditton Chain" īpašniek līdz 2018. gada maijam bija SIA "Ditton Holding" (85%) un "Ditton pievadķēžu rūpnīca" (15%). Kopš 2018.gada maija "Ditton Chain" nosaukums ir SIA "Tool Industry" un uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Meteor Holding". Uzņēmuma patiesais labuma guvējs kopš 2018. gada marta ir Jurijs Batura.

Uz aģentūras LETA jautājumu, vai LIAA var apstiprināt, ka Valsts policijas pēc LIAA iesnieguma sāktais kriminālprocess par vairāk nekā četru miljonu eiro izkrāpšanu no ES fondiem, ir saistīts ar Daugavpils SIA "Ditton Chain" īstenotajiem projektiem, LIAA vadītājs Andris Ozols norādīja, ka "LIAA saistībā ar šo uzņēmumu sniegusi detalizētu informāciju tiesībsargājošajām iestādēm un cieši ar tām sadarbojas". Sīkākus komentārus Ozols nevarēja sniegt.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu