Septiņos Rīgas ielu krustojumos būvēs jaunus luksoforus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luksofors
Luksofors Foto: AFP / Scanpix

Tuvāko mēnešu laikā septiņos Rīgas ielu krustojumos tiks atjaunoti vai būvēti jauni luksofori, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Lai nodrošinātu drošu pārvietošanos un ielu šķērsošanu gājējiem, tiks izbūvēts luksofors Kurzemes prospekta un Slokas ielas krustojumā. Savukārt Prūšu un Rušonu ielu krustojumā tur uzstādītais pagaidu luksofors tiks pārbūvēts, uzstādot energoefektīvus luksoforus ar labāku redzamību uz gaismas emisijas diožu bāzes.

Luksoforu izbūves darbi notiks arī Maskavas ielā pie sabiedriskā transporta pieturvietas "Tīrumi" un Nīcgales ielā 2. Pēc būvdarbu pabeigšanas šajās ielās būs ar luksoforu regulējamas gājēju pārejas.

Vēl šajā būvsezonā plānots izbūvēt luksoforus Torņakalna un Ojāra Vācieša ielu krustojumā, Miera un Tallinas ielu krustojumā, kā arī ar luksoforu regulējamu gājēju pāreju Augusta Deglava ielā pie krustojuma ar Lapsu ielu.

Plānots, ka luksoforu objektu remontdarbu rezultātā tiks paaugstināta satiksmes drošība, samazinātas elektroenerģijas izmaksas un nodrošināta nepārtraukta luksoforu darbība, samazinot to tehnisko bojājumu skaitu.

Luksoforu izbūves laikā transportlīdzekļu satiksme netiks pārtraukta un būvdarbus plānots pabeigt līdz šā gada augustam.

Darbus veiks SIA "CBF Ļ-KO" par 1,3 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu