Mopēda vadīšanas eksāmena maksa pieaugs vairāk nekā divas reizes (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Motorolleru sezonas atklāšanas brauciens. Ilustratīvs attēls.
Motorolleru sezonas atklāšanas brauciens. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Ceļu satiksmes drošības direkcijā" (CSDD) par mopēda vadīšanas eksāmenu būs jāmaksā 19,69, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā pašreiz, paredz valdības šodien, 19. martā, apstiprinātie grozījumi CSDD publisko maksas pakalpojumu cenrādī.

Eksāmena maksa pieaugs, jo no 1. aprīļa tiks ieviesta papildus eksāmena posms - mopēda transportlīdzekļa vadīšana ceļu satiksmē.

To paredz šodien valdībā apstiprinātie grozījumi "Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība".

Satiksmes ministrija (SM) skaidro, ka noteikumu projekta mērķis ir CSDD publisko pakalpojumu cenrādī precizēt pakalpojumu klāstu un pakalpojumu cenu par mopēdu vadīšanas eksāmenu, atteikties no maksas par atkārtotu teorētisko eksāmenu velosipēda vadītāja kvalifikācijas iegūšanai, kā arī noteikt maksu par pārbaudi par transportlīdzekļa atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam, apliecinājuma par transportlīdzekļa atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam noformēšanu un apliecinājuma par transportlīdzekļa atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam atkārtotu noformēšanu pēc termiņa beigām.

Grozījumi paredz, ka par mopēda vadīšanas eksāmenu būs jāmaksā 19,69 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) pašreizējo 7,88 eiro vietā, bet par mopēda izmantošanu eksāmena laikā - 8,99 eiro pašreizējo 3,45 eiro vietā.

Turklāt CSDD publisko pakalpojumu cenrādī iekļauts jauns punkts, kas nosaka, ka atkārtots mopēda vadīšanas eksāmens maksās 16,17 eiro.

Ministru kabinets šodien atzina par spēku zaudējušu "Rīgas Motormuzeja" sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi, un maksa par vēsturisko transportlīdzekļu reģistrāciju iekļauta CSDD cenrādī

Pašreiz vēsturiskā spēkrata statusa noformēšana automobilim noteikta 29,50 eiro, bet motociklam - 17,70 eiro.

SM izstrādātajos grozījumos noteikts, ka automašīnas pārbaude par tās atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam maksās 34,98 eiro, bet motocikla pārbaude - 20,99 eiro.

Apliecinājuma par transportlīdzekļa atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam noformēšana automašīnai maksās deviņi eiro un motociklam - 6,01 eiro.

CSDD publisko maksas pakalpojumu cenrādī noteikts, ka velosipēda vadīšanas eksāmens arī atkārtoti būs bezmaksas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu