Zībarts ieguvis otro vietu balsojumā par FIBA Eirolīgas sezonas labākajiem treneriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Zībarts
Mārtiņš Zībarts Foto: FIBA.com

Latvijas komandas "TTT Rīga" stūrmanis Mārtiņš Zībarts ieguvis otro vietu līdzjutēju balsojumā par Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas sezonas labākā trenera godu.

Zībarts balsojumā saņēma 26,7% balsu, viņa kādreizējais kolēģis un Kurskas "Dinamo" galvenais treneris Lukass Mondelo ar 45,1% bija pirmais, bet trešo vietu ar 10,5% ieņēma Šopronas "Uniqua" stūrmanis Roverto Injigess.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" aizvadīja savu labāko sezonu Eirolīgā atjaunotās Latvijas vēsturē, sasniedzot ceturtdaļfinālu. Savukārt finālčetrinieka turnīrā iekļuva rīdzinieču pāridarītājas ceturtdaļfinālā Jekaterinburgas UGMK basketbolistes, kā arī Kurskas "Dinamo", Šopronas "Uniqua" un Prāgas ZVVZ USK vienības.

"TTT Rīga" oktobrī pēc astoņu gadu pārtraukuma atgriezās Eirolīgas pamatturnīrā, jo kvalifikācijā divu maču summā pārspēja Anetes Šteinbergas pārstāvēto Itālijas klubu Venēcijas "Umana Reyer".

"TTT Rīga" Eirolīgā iepriekšējo reizi spēlēja no 2007. līdz 2011.gadam. Nevienā no šīm četrām sezonām Latvijas komandai neizdevās izkļūt no apakšgrupas.

No 1960. līdz 1982.gadam 18 reizes Eiropas čempionvienību kausu izcīnījušās un 1987.gadā Liliānas Ronketi Eiropas kausu ieguvušās TTT komandas mantinieces kopš neatkarības atgūšanas Eiropas klubu turnīros startējušas deviņas reizes - reizi zemākā līmeņa Ronketi kausā (2002.gadā) un trīsreiz Eirokausa izcīņā (2007., 2015., 2016.gadā), kā arī piecas reizes FIBA Eirolīgā (2008.-2011.gadā un 2019.gadā).

Šosezon rīdzinieces triumfēja Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL) un Baltijas līgā, šiem čempiontituliem, visticamāk, pievienojot arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) zeltu.

Rīdzinieču kontā ir 17 Latvijas čempiontituli un pieci Latvijas-Igaunijas līgas čempiontituli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu