Priesteris ASV seksuāli izmantojis astoņus gadus vecu meiteni; pēc nodarījuma licis savākt vēmekļus (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Bijušais priesteris pirms 30 gadiem izvarojis astoņus gadus vecu meiteni, turklāt pēc nodarījuma licis viņai savākt vēmekļus, ziņo portāls "DailyMail".

Priesteris Sabins Griego, kuram pašlaik ir 81 gads, aizturēts savās mājās Ņūmeksikas štatā, ASV, uz aizdomu pamata par vairākiem pāridarījumiem. Viņam izvirzītas apsūdzības par mazgadīgas personas seksuālu izmantošanu un emocionālu, kā arī miesas bojājumu izdarīšanu.

Šīs apsūdzības ir vien jaunākās priestera Griego lietā, kurš tiek apsūdzēts vairāk nekā 30 bērnu seksuālā izmantošanā kamēr viņš kalpojis Santa Fe arhibīskapijā.

Likumsargi atklāj, ka arhibīskapija ir zinājusi par jaunākā upura apsūdzībām vismaz 15 gadus. Izmeklēšana atklājusi 2004. gadā rakstītu vēstuli, kuru slepenībā turējis tā laika arhibīskaps Maikls Šīhans, kurā atrodami neapstrīdami pierādījumi tam, ka izvarošana ir notikusi un tās fakts apstiprināts arī pēc arhibīskapijas izmeklēšanas.

Meitene izmeklētājiem atklājusi, ka garīdznieks viņai devis dzert vīnu, kā arī izmantojis koka karoti viņas fiziskai ietekmēšanai.

Viens no seksuālajiem uzbrukumiem meitenei beidzies ar salauztu degunu, ko apstiprina arī rentgenuzņēmumi no 1991. gada.

Priesteris Griego sācis savu garīdznieka karjeru 1964. gadā. Pēc garīdznieka prakses beigšanas viņš no 2000. gada līdz 2017. gadam strādājis par pasniedzēju vietējā koledžā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu