Izdzīvojis, ēdot zāli. Argentīnā atrod tuksnesī apmaldījušos piecgadnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Puķe tuksnesī; ilustratīvs foto.
Puķe tuksnesī; ilustratīvs foto. Foto: EPA-AFI

Argentīnā glābēji atraduši piecus gadus vecu zēnu, kurš bija apmaldījies tuksnesī, vēsta raidorganizācija BBC. 

Piecus gadus vecais Bendžamins Sančess aizbēdzis ģimenes izbraukuma laikā un apmaldījies tuksnesī, kur vienatnē pavadījis gandrīz diennakti. Glābēju komanda viņu atradusi 21 kilometra attālumā no pazušanas vietas.

» Deviņus gadus veca puisēna saprātīgā rīcība izglābj purvā apmaldījušos bērnu bariņu

"Spēlējos ar mammu un bēgu prom. No sākuma dzirdēju viņas balsi, taču tad apmaldījos. Sāku viņu saukt, taču viņa neatsaucās. Tad sāku iet pretī gaismai tālumā", atklāja atrastais zēns.

Šajā gada laikā gaisa temperatūras Argentīnas Senžuānas reģionā svārstās starp nulli un 30 grādiem pēc Celsija skalas. Apvidū sastopamas arī savvaļas pumas.

Benžaminu atradis kāds motociklists - puisēns esot sēdējis zem koka. Meklēšanas operācijā iesaistīts aptuveni 1000 likumsargu, glābēju un brīvprātīgo.

Zēns glābējiem pastāstījis, ka izdzīvojis, ēdot zāli un dzerot ūdeni no avota. Pēc atrašanas zēns ar helikoptera palīdzību aizgādāts uz slimnīcu, kur viņam konstatēta viegla dehidrācija. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu