Kuras Zodiaka zīmes visbiežāk iekuļas nepatikšanās uz ceļa?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Autovadītāja. Ilustratīvs attēls.
Autovadītāja. Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Austrālijas sociologi veikuši pētījumu, apkopojot pēdējo 6 gadu autoavāriju statistiku, un izskaitļojuši, kuras Zodiaka zīmes visbiežāk iekuļas nepatikšanās uz ceļa. Par to, kuru zvaigznēs ierakstītas nedienas ar auto, vēsta portāls "Postimees.ee".

1. Dvīņi

Lai arī Dvīņi parasti tiek uzskatīti par patiesi multifunkcionāliem cilvēkiem - tiem nesagādā grūtības ēst, runāt pa telefonu un paralēli vēl rakstīt ziņu tīmeklī - tas nenāk par labu viņu spējai vadīt automobīli. Šī atraktīvā Zodiaka zīme nemīl ierobežojumus un noteikumus, taču tas, diemžēl, negatīvi atspoguļojas to vadīšanas prasmē.

2. Vērsis

Vērša zīmes pārstāvjiem uz ceļa traucē to iedzimtā stūrgalvība un nelokāmā pārliecība par savu taisnību. Situāciju pasliktina arī Vērša lēnprātīgums un nespēja ātri reaģēt uz sarežģītu situāciju, tādēļ nav brīnums, ka šīs zīmes pārstāvji ieņem šī topa otro vietu.

3. Zivis

Šīs zīmes bezrūpīgums nozīmē nepatikšanas uz ceļa.

Zivis ir sapņotājas un tas bieži vien noved pie kontroles zuduma uz ceļa, un kalpo par iemeslu avārijām. 

4. Jaunava

Lai arī Jaunava ir skrupuloza un pedantiska zīme, kas ir izslavēta ar spēju analītiski apskatīt jebkuru situāciju, uz ceļa tas īpaši nepalīdz - šīs zīmes pārstāvji ir atkarīgi no kontroles, un doma par to, ka tie nespēj pilnībā paredzēt to, kas notiek uz ceļa, iedzen tos zināmā histērijā. Jaunavas ir tipiski "straujie bremzētāji" - tās asi reaģē uz to, kas notiek priekšā, aizmirstot apskatīties aizmugurē.

5. Vēzis

Šīs Zodiaka zīmes pārstāvji pārsvarā ir labi šoferi - tie labi uztver ceļa kopainu, spēj ātri pieņemt lēmumus un veikt manevrus. Tiesa, tos bieži vien pieviļ pašu saasinātā taisnīguma izjūta - šīs zīmes vadītāji necietīs, ka kāds tos mēģina apdzīt, neievērojot noteikumus, un nenomierināsies, kamēr nebūs "atjaunojušas taisnīgumu", kas bieži vien noved pie avārijas.

6. Ūdensvīrs

Ūdensvīrs ir nokļuvis šī topa vidū, jo spēj sevī savienot sacīkšu braucēja reakciju ar apdomīga autovadītāja mieru. Viņi gan bieži domās atrodas mākoņos, kā to paredz šīs zīmes vadošā stihija - Gaiss.

Neskatoties uz to, šīs zīmes parstāvji ir prasmīgi manevrētāji un izceļas ar iejūtību pret pārējiem satiksmes dalībniekiem.

7. Auns

Lai cik arī savādi tas nešķistu, karstasinīgais Auns šajā topā ieņem tikai septīto vietu. Tas skaidrojams ar to, ka to darbs bieži vien saistīts ar transportlīdzekļa vadīšanu, un pienācīgu uzvedību uz ceļa garantē to tieksme pret augstu profesionālo līmeni. Tie Auni, kuru ikdienas darbs nesaistās ar sēdēšanu pie stūres, avārijas situācijās nokļūst krietni biežāk, turklāt šīm avārijām nereti ir letāls iznākums.

8. Lauva

Šīs zīmes pārstāvji topā atrodas tik zemu, jo, ja tiem gadās nokļūt avārijas situācijā, tā pārsvarā būs maza un nenozīmīga. Lauvas arī uz ceļa uzvedas tik majestātiski, ka pārējie ceļu satiksmes dalībnieki pat neuzdrošinās nedot tām ceļu, kas arī garantē savstarpēju drošību uz ceļa.

9. Svari

Svari uz ceļa vadās pēc tās pašas atziņas kā dzīvē - labāk septiņreiz nomērīt un tikai tad rīkoties.

Šīs Zodiaka zīmes vadītāji vienmēr precīzi novērtē situāciju uz ceļa, kā arī ir gatavi uz diplomātiskiem risinājumiem,

piemēram, ļaujot sevi apdzīt mašīnām, kas ir acīmredzamā steigā vai pagaidot, kamēr ceļu šķērsos arī pats lēnākais kājāmgājējs. Šī nosvērtība vērojama arī ekstrēmās situācijās.

10. Strēlnieks

Šīs Zodiaka zīmes pārstāvjus pie stūres bieži vien vada viņu nekļūdīgā intuīcija, kas tiem nodrošinājusi trešo vietu visprasmīgāko auto vadītāju starpā. Strēlnieks spēj izkļūt pat no vissarežģītākajām situācijām uz ceļa. Tiesa, ar intuīciju bieži vien nepietiek - nepieciešamas arī zināšanas un pieredze, tādēļ arī Strēlnieki mēdz iekulties nepatikšanās uz ceļa.

11. Skorpions

Zodiaka kaislīgākā un emocionālākā zīme apsēžoties autovadītāja krēslā kļūst par ieturētu un aukstasinīgu analītiķi. Skorpions izskaitļo katru savu rīcību uz ceļa un praktiski vienmēr izvēlas atbilstošāko risinājumu. Tiesa, ja šīs zīmes pārstāvim tomēr nav veicies, avārijas situācija, visticamāk, būs smaga.

12. Mežāzis

Mežāzis ir kārtīga autovadītāja etalons. Tos vada princips: "Lēnāk brauksi, tālāk tiksi". Viņi brauc nesteidzīgi un ceļam velta nedalītu uzmanību, kas ļauj gan ievērot visus ceļa satiksmes noteikumus, gan adekvāti rīkoties nestandarta situācijās.

Pēc pētījuma rezultātiem secinām, ka pie Mežāža mašīnā var kāpt bez satraukuma - ar Jums viss būs kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu