Apskatnieks: Merzļikins nedosies uz AHL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Hockey Club Lugano/Twitter

Latvijas izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins šosezon nedosies uz Amerikas Hokeja līgu (AHL), jo to nosaka viņa līgums, informē Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" apskatnieks Džefs Svoboda.

24 gadus vecais Merzļikins trešdien oficiāli noslēdza viena gada debitanta līgumu ar "Blue Jackets". Sākotnēji tika prognozēts, ka viņš sezonas turpinājumā uzspēlēs AHL, tomēr šāda iespēja ir izslēgta vārtsarga līgumā, vēsta Svoboda.

Tā vietā Merzļikins varētu tikt piesaistīts "Blue Jackets" klubam, kam jau ir trīs vārtsargi.

"Iespējams, ka būs jāpagaida līdz nākamajai sezonai, lai mēs Merzļikinu redzētu darbībā, bet mēs visu šo laiku saistībā ar viņu esam bijuši pacietīgi, tāpēc neredzu problēmu, lai pagaidītu vēl nedaudz," Svoboda savā tviterī citē "Blue Jackets" ģenerālmenedžera Jarmo Kekeleinena teikto.

Sagaidāms, ka vienas sezonas debitanta līgums ar Merzļikinu tika noslēgts jau tagad, lai vasarā abas puses varētu vienoties jau par pilnvērtīgāku un ilgāku sadarbību.

Prognozes liecināja, ka sezonas atlikušajā daļā Merzļikins varētu uzspēlēt AHL klubā Klīvlendas "Mosnters", kam ir piesaistīts cits latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks.

Pēc šīs sezonas līgums ar "Blue Jackets" noslēgsies ilggadējam pamatvārtsargam Sergejam Bobrovskim, kurš gatavojas pārcelties uz citu klubu. Līdz ar to pirmā numura vieta komandā būs vakanta un bez Merzļikina uz to pretendēs arī soms Jūnass Korpisalo, kurš pašlaik ir otrais vārtsargs.

"Blue Jackets" izvēlējās Merzļikinu 2014.gada NHL draftā ar 76.numuru, bet pēdējos četrus gadus viņš bija Šveices augstākās līgas kluba "Lugano" pamatvārtsargs. Viņš Latvijas izlasi pārstāvējis trīs pasaules čempionātos.

Kolumbusas vienība ar 84 punktiem 73 spēlēs Austrumu konferencē ieņem astoto vietu, bet Metropolitēna divīzijā tā ir piektā un turpina cīņu par vietu Stenlija kausā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu