Uz "Latvijas dzelzceļa" padomes locekļu amatiem pieteikušies 24 pretendenti (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dzelzceļa sliedes. Ilustratīvs attēls.
Dzelzceļa sliedes. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) diviem padomes locekļu amatiem pašreiz pieteikušies 24 pretendenti, informēja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāve Iveta Kancēna.

Viņa skaidroja, ka pieteikumus līdz 20. martam varēja iesniegt arī pa pastu, tāpēc, iespējams, ministrija saņems vēl kādu pieteikumu.

Pretendentu vērtēšana plānota līdz aprīļa beigām.

Jau ziņots, ka SM marta sākumā izsludināja konkursu uz divu LDz padomes locekļus amatiem.

Pretendentiem prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība finansēs, ekonomikā, vadībzinībās, tiesību zinātnē, inženierzinātnē vai citā pielīdzināmā jomā, kā arī vismaz trīs gadu profesionālā darba pieredze lielas kapitālsabiedrības (virs 250 darbiniekiem) valdes vai padomes locekļa amatā - vēlams biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā, vai vismaz 10 gadu starptautiski atzīta konsultāciju pieredze finanšu vadības vai uzņēmumu pārvaldības jomā vadošā personāla amatā.

Tāpat prasīta pieredze kapitālsabiedrību finanšu vadības, grāmatvedības, revīziju un iekšējā audita jautājumos, pārmaiņu vadībā vai reorganizācijas vadībā, kapitālsabiedrību vidēja termiņa darbības stratēģijas plānošanā.

SM norāda, ka pretendentam jābūt izpratnei par jautājumiem, kas saistīti ar dzelzceļa infrastruktūras pārvaldīšanu, tranzītu un loģistiku, kā arī izpratnei par valsts kapitālsabiedrību darbību un to pārvaldību.

Prasīta arī spēja veidot pozitīvas attiecības, vadīt un strādāt komandā, lai sekmētu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu, spēja pārraudzīt kapitālsabiedrības darbību, formulēt viedokli, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību.

Tāpat pretendentam prasītas latviešu un angļu valodas zināšanas padomes locekļa uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamā apmērā un nevainojama reputācija.

Kandidātiem, kuri tiks virzīti otrajai vērtēšanas kārtai, nominācijas komisija lūgs septiņu kalendāro dienu laikā iesniegt redzējumu prezentācijas formā līdz 10 minūtēm par LDz darbību un attīstības perspektīvām, sniedzot ieskatu sabiedrības svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Tāpat ziņots, ka, ņemot vērā valdības deklarācijā noteiktos uzdevumus attiecībā uz LDz biznesa modeļa un investīciju programmas izvērtēšanu, satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) nolēma, ka uzņēmuma padome tiks paplašināta no trim līdz pieciem locekļiem.

Patlaban padomē darbojas trīs cilvēki - priekšsēdētājs Jānis Lange un tās locekļi Aigars Laizāns un Andris Maldups.

"Padomi nepieciešamas paplašināt ar pieredzējušiem profesionāļiem, kas stiprinās tās kapacitāti izvērtēt lietas pēc būtības, īpaši ņemot vērā LDz komplicēto struktūru," norādīja satiksmes ministrs.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības - AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums SIA "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums SIA "LDz Loģistika".

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu