Ušakovs: Jebkurš Pūces lēmums tiks pārsūdzēts tiesā (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Jebkurš vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) lēmums tiks pārsūdzēts tiesā, aģentūrai LETA sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Viņš piebilda, ka noteikti tā darīšot, jo neesot nekādu šaubu par ministra mēģinājumiem Ušakovu atlaist no Rīgas domes priekšsēdētāja amata.

Ušakovs sacīja, ka uzreiz pēc Saeimas vēlēšanām pilsētā parādījās saraksti ar amatpersonu un politiķu vārdiem, kurus ir jāatlaiž no amata. "Tas nevienam nav noslēpums, ka šajos sarakstos vienmēr bijis arī mans uzvārds. Tas, ko šobrīd dara Juris Pūce, ir tīrā veidā vecais princips: "Galvenais, lai ir cilvēks, pantu piemeklēsim,"" sacīja mērs.

Viņš norādīja, ka ministrs un viņa partijas "Latvijas attīstībai" frakcija vienmēr bijuši visspilgtākie oponenti partijai "Saskaņa", un viņam personīgi.

"Viņi piesedzas ar skaistiem lozungiem par Eiropas un liberālajām vērtībām, taču tā bija viņa partija, kura virzīja Mārtiņu Bondaru (AP) no Latvijas Krājbankas uz mēra amatu. Bet Rīgas domē viņi bija vienīgie, kuri balsoja pret spēļu zāļu slēgšanu," pauda Ušakovs.

Mērs uzskata, ka Pūces partija tagad Saeimas līmenī nodarbojas ar azartspēļu biznesa interešu aizstāvību, vienlaikus no "varas pozīcijām" cenšoties viņam atriebties, un visos iespējamajos veidos "torpedējot" Rīgas domes darbu.

Tāpat Ušakovs sacīja, ka nemaz nešaubās, ka Pūce viņu atlaidīs no amata, taču visi viņa lēmumi tikšot apstrīdēti tiesā. "Un pierādīt, ka viņa lēmums ir bijis tiesisks, nevis politisks, Pūce nevarēs. Un rezultātā viņam būs jāuzņemas atbildība par prettiesiska lēmuma pieņemšanu," rezumēja mērs.

Kā ziņots, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) konstatējusi virkni iespējamu likumu pārkāpumu, par kuriem Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) jāsniedz paskaidrojumi nedēļas laikā.

VARAM attiecīgos iespējamos likuma pārkāpumus konstatējusi juridiskā pārbaudē par Rīgas domes darbu, kas ir noslēgusies. Pūce par iespējamajiem pārkāpumiem no Ušakova pieprasījis rakstiskus paskaidrojumus.

Ministrijā skaidro, ka tās pārstāvji ir iepazinušies ar Rīgas domes, tās Finanšu un administrācijas lietu komitejas un Satiksmes un transporta lietu komitejas sēžu protokoliem, sākot ar 2017. gada pavasara beigām, kā arī SIA "Rīgas satiksme" (RS) kapitāla daļu turētāja pieņemtajiem lēmumiem un domes pieņemtajiem lēmumiem par RS, sākot ar 2017. gada pavasara beigām, un RS dokumentiem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu