Ceļu policijas darbinieki nepilngadīgai personai likuši "iepūst trubiņā"; mamma pārsteigta (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Ar raidījumu "Bez Tabu" sazinājusies 12 gadus vecas pusaudzes mamma, kuru izbrīna meitas piedzīvotais, braucot ar riteni pa Tallinas šoseju – ceļu policijas darbinieki nepilngadīgajai personai likuši "iepūst trubiņā".

Pēc mammas stāstītā, policijas darbinieki viņas meitu apturējuši Svētciemā.

"Bērnam lika “iepūst trubiņā”. Tikai pēc tam pajautāja vecumu un velosipēdista tiesības. Tas ir bērnu tiesību pārkāpums un pazemojums! Kas būs tālāk?" sašutusi ir mamma. 

Vēstules autore gan stāsta, ka meita izskatoties vecāka par saviem gadiem, taču jautājums, vai nepilngadīgām personām bez vecāku ziņas var likt "iepūst trupiņā" paliek aktuāls.

VP VRP Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks skaidro, ka attiecībā uz velosipēdu un mopēdu vadītājiem Ceļu satiksmes likuma 28. panta 1. daļas 1. punkta, d) apakšpunktā ir noteikts, ka mopēdus un velosipēdus aizliegts vadīt, ja tā vadītājam alkohola koncentrācija pārsniedz 0,5 promiles. Par konkrēto gadījumu Vidzemes reģiona pārvaldes rīcībā neesot informācija, ka šāda pārbaide ir veikta, tomēr uzsver, ka katru policijas veikto pārbaudi uz alkoholu nevajadzētu uzskatīt, kā kaut kādu ārkārtēju darbību.

"Ja arī tāds gadījums ir bijis, tad arī no iesniedzējas rakstītā var noprast, ka pārbaudītās personas izskats, iespējams, varēja maldināt. Tāpēc arī Valsts policijas amatpersonas, visticamāk, rodoties aizdomām par iespējamu velosipēda vadīšanu reibumā, veica personas pārbaudi, un uzskatīja, ka vecums personai varētu būt tāds pie, kura var saukt pie administratīvās atbildības," skaidro VP VRP Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks.

Noteikts, ka pie administratīvās atbildības saucamas personas, kuras līdz administratīvā pārkāpuma izdarīšanas brīdim sasniegušas četrpadsmit gadu vecumu. 

Kā rāda statistika, tad 2018. gadā Valsts policija par velosipēdu un mopēdu vadīšanu reibumā konstatējusi 2441 vadītājus, no tiem Vidzemē 407 personas.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu