Smeldzīgās lietuviešu filmas "Pelni sniegā" pirmizrāde

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Smeldzīgās lietuviešu filmas „Pelni sniegā” pirmizrāde
Smeldzīgās lietuviešu filmas „Pelni sniegā” pirmizrāde Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

 Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien plkst.19 Latvijas pirmizrādi piedzīvoja Lietuvas, ASV un Lielbritānijas kopražojuma drāma "Pelni sniegā".

Drāma veidota pēc lietuviešu izcelsmes ASV rakstnieces Rūtas Šepetis godalgotā romāna "Starp pelēkiem toņiem" motīviem, un tās darbība norisinās Josifa Staļina represiju laikā pēc Otrā Pasaules kara. 

Filmas galveno lomu spēlējusi angļu aktrise Bela Poulija, bet pārējā lomās iejutušies aktieri Līsa Lovena Kongslija, Martins Valstrēms, Pēters Francens, Džona Hauers-Kings, Sofija Koksone un citi. Mūziku kinolentei komponējis 2016. gada "Oskara" balvai nominētais vācu komponists Folkers Bertelmans.

Filma ir par 15 gadus vecu meiteni Līnu, kura vēlas kļūt par Kauņas mākslas skolas audzēkni. Kādu nakti viņas mājās ielaužas čekisti, un meitene kopā ar māti un jaunāko brāli nonāk vilcienā, kas viņus ved uz Sibīriju. Līna, atceroties tēva ieteikumu, kā pārdzīvot grūtākos dzīves brīžus, rada neskaitāmus zīmējumus, kas iemūžina netaisni deportēto ciešanas.

"Pelni sniegā" atzīta par vienu no visambiciozākajiem projektiem, kura realizēšanā piedalījušies Lietuvas kinematogrāfisti, stāstīja Dzene. Kinoteātros šo filmu jau noskatījušies vairāk nekā 250 000 skatītāju.

"Europa Cinemas" kinoteātros "Splendid Palace", "K.Suns" un "Kino bize" dažos seansos filmu izrādīs no 22. marta, savukārt daudzzāļu kinoteātru repertuārā tā tiks iekļauta no 29. marta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu