Daugaviņš: Savu apņemšanos palīdzēt izlasei neesmu mainījis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš jau nākamajā nedēļā plāno atsākt treniņus un izsaka gatavību spēlēt izlases sastāvā maijā gaidāmajā pasaules čempionātā.

Daugaviņš Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences trešajā spēlē guva smagu traumu. Viņš laukumu varēja atstāt tikai ar nestuvju palīdzību.

Šobrīd hokejists ir atgriezies Latvijā un uzsācis intensīvu rehabilitācijas procesu. Kaut arī sākotnēji šķita, ka trauma būs daudz nopietnāka, Daugaviņš atzīst, ka šobrīd jūtas labi un ir pozitīvi noskaņots uz atveseļošanās procesu. "Veselībai nav ne vainas, pēc ārstu ieteikumiem un norādījumiem eju ārstēties individuāli. Katru rītu apmeklēju procedūras, šobrīd ir arī diezgan daudz brīvā laika," sarunā ar aģentūru LETA norādīja hokejists.

Neskatoties uz nepatīkamo sezonas noslēgumu, Daugaviņš aizvadīto sezonu vērtē ar dalītām sajūtām. "Savu aizvadīto sezonu vērtēju viduvēji, ir daudzas lietas, pie kā vēlētos piestrādāt. Ir arī lietas, kas sanāca labāk, nekā citus gadus, taču kopumā savu sniegumu vērtēju viduvēji," atklāts bija "Spartak" uzbrucējs.

Ar KHL klubu latvietim ir noslēgts līgums uz vēl vienu gadu. Viņš atzina, ka ar komandu ir apmierināts un tajā jūtas ļoti labi. "Izslēgšanas turnīrā pierādījām, ka esam gatavi cīnīties par katru uzvaru. Žēl, ka regulārās sezonas laikā sniegums bija nestabils un spēle "viļņaina". Taču, ja skatās kopumā - visiem komandā ir aizvadīta laba sezona," skaidroja hokejists.

"Spartak" hokejisti Rietumu konferences ceturtdaļfinālā pirmajās divās spēlēs uzvarēja Sanktpēterburgas SKA, bet zaudēja nākamos četrus mačus un sērijā piekāpās ar 2-4.

Šonedēļ Daugaviņš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta Studija" izteica apņemšanos palīdzēt Latvijas izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā, kas norisināsies no 10. līdz 26.maija. "Savu apņemšanos palīdzēt izlasei čempionātā neesmu mainījis. Viss atveseļošanās process, kam šobrīd eju cauri, ir, lai varētu spēlēt pasaules čempionātā," apņēmības pilns ir Latvijas hokejists.

"Plānoju jau nākamnedēļ atsākt fiziskos treniņus, doma ir arī atgriezties uz ledus un slidot. Protams, šis lēmums būs atkarīgs arī no tā, ko lems mani ārsti," apgalvoja Daugaviņš.

Uzbrucējs šīs sezonas KHL regulārajā čempionātā 58 spēlēs guva 13 vārtus un veica 23 rezultatīvas piespēles, kamēr divās Gagarina kausa cīņās viņa kontā bija viena rezultatīva piespēle.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu