Eksotiskas šķirnes un dejas ar suņiem - Ķīpsalā notiks starptautiska mājdzīvnieku izstāde

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 23. un 24. martā, dažādu dzīvnieku saimnieki un entuziasti tiksies dzīvnieku izstādē Ķīpsalā "PetExpo 2019" - izstādē notiks dažādas sacensības, dejas ar suņiem un paraugdemonstrējumi.

Dzīvnieku izstāde apmeklētājiem piedāvās apskatīt tūkstošiem mīluļu, starp kuriem būs arī retu šķirņu pārstāvji.

"Šoreiz abās "PetExpo 2019" dienās būs apskatāmas visas suņu šķirnes, kas piedalās izstādē, bet dalībnieki gan mainīsies. Salīdzinot ar citiem gadiem, šogad īpaši lielā skaitā izstādē varēs sastapt dekoratīvo šķirņu suņus," stāsta Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) un Latvijas felinoloģijas asociācijas "Felimurs" prezidente Vija Klučniece.

Foto: Publicitātes foto

Par labākā titulu Ķīpsalā sacentīsies vairāk nekā 3000 suņu no 14 valstīm.

23. martā pirmo reizi Ķīpsalā norisināsies "suņu freestyle" sacensības, jeb dejas ar suņiem. Četrkājaiņi sacentīsies divās disciplīnās - dejās ar suņiem un iešanā blakus ar mūziku.

Paralēli sacensībām apmeklētāji varēs vērot arī paraugdemonstrējumus suņu sportā un paklausībā, šķirņu demonstrācijas un vēl citus izklaidējošus šovus.

Foto: Publicitātes foto

Izstādes dienās apmeklētāji varēs sastapt vairāk nekā 400 pūkainus, populārus un reti sastopamus kaķus, kuri piedalīsies šķirņu ekspertīzēs, ringos un sacensībās. 

Katras dienas beigās tiks noteikts labākais kaķis izstādē jeb "Best in show". Turklāt 24. martā plkst. 15.00 norisināsies Latvijas labāko kaķu apbalvošana par sasniegumiem pagājušā gada izstādēs.

Foto: Publicitātes foto

Ik gadu izstādē "PetExpo" var apskatīt ne tikai kaķus un suņus, bet arī citus mīļdzīvniekus. Arī šogad apmeklētāji varēs aplūkot trušus, jūrascūciņas, kāmjus, žurciņas, kanārijputniņus, kā arī lielākus mājputnus - zelta un sudraba fazānus, pāvus, nandu, tītarus, pīles, zosis, vistas un paipalas.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Ja vēlies apmeklēt izstādi kopā ar savu suni, kas nepiedalās izstādē, pirms biļešu iegādes pie izstāžu centra 11. vārtiem būs jāuzrāda suņa veterinārā apliecība, kā arī jāiziet veterinārā kontrole.

Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja pasākumā bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu