Kambala aizvadījis oficiālo svēršanos pirms atgriešanās boksā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Kambala
Kaspars Kambala Foto: Edijs Pālens/LETA

Svēršanās procedūrā piektdien noskaidrojās, ka basketbolista gaitas noslēgušais Kaspars Kambala pirms sestdien "Arēnā Rīga" gaidāmās boksa cīņas pret baltkrievu Aļaksandru Ņahajčuku ir par pieciem kilogramiem smagāks.

"LNK Fight Night 11" ietvaros rīt plkst.19 "Arēnā Rīga" uz ringa dēļiem izies vairāki Latvijas sportisti. Pasākuma galvenajā cīņā piedalīsies Kambala, kurš piektdien svēršanas procedūrā uzrādīja svaru 130,7 kilogrami, savukārt viņa pretinieks Ņahajčuks - 125,1 kilogramu.

"Nedomāju par pretinieku. Esmu gatavojies un darīšu to, kas man ir jāizdara," lakonisks svēršanas procedūrā bija 40 gadus vecais Kambala.

Latvietis boksam pievērsās 2007.gadā, kad Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) viņu diskvalificēja uz 24 mēnešiem par kokaīna lietošanu. Kambala sāka aktīvi trenēties boksā, aizvadīja divas cīņas amatieru konkurencē, abās uzvarot ar nokautu, bet 2008. gada jau debitēja profesionālajā boksā.

Pirmā cīņa, kurā viņš izgāja uz ringa noslēdzās neizšķirti. Nākamās trīs cīņas Kambala uzvarēja, turklāt divas no tām ar nokautu. Drīz pēc tam viņš pameta boksu un atgriezās basketbolā.

Savukārt 28 gadus vecais Ņahajčuks profesionālā boksa ringā piedalījies piecās cīņās, izcīnot tikai vienu uzvaru.

Kambala aizvadīja spilgtu basketbolista karjeru, kuru noslēdza šī gada 23.janvārī. Atvadu spēlē viņš izgāja laukumā "Jūrmala"/"Betsafe" komandas rindās mačā pret Tallinas "Kalev"/"Cramo" un sev atvēlētajās 20 minūtēs kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju ar 20 punktiem.

Nu Kambala pēc aiziešanas no basketbola nolēmis atgriezties boksā, turklāt arī pēc sestdien gaidāmās cīņas varētu aizvadīt vēl vairākus mačus.

Kambala pārstāvēja tādus spēcīgus klubus kā Stambulas "Efes Pilsen" un "Fenerbahce", kā arī Madrides "Real" un Kazaņas "Unics", turklāt viņš dala ULEB Eirolīgas viena mača rezultativitātes rekordu, jo 2002./03.gada sezonā viņš vienā no spēlēm iemeta 41 punktu.

Pēdējos gados Kambala spēlēja Turcijas otrajā līgā un Ziemeļkipras čempionātā, bet iepriekšējo reizi viņš Latvijā spēlēja 2014./15.gada sezonas sākumā, kad pārstāvēja "Barons"/LDz.

Kambala Latvijas izlases rindās piedalījās trijos Eiropas čempionātos - 2001., 2003. un 2009.gadā. Sportiski visspilgtākais bija 2001.gadā, kad centrs bija neapstrīdams valstsvienības līderis, palīdzot komandai sensacionāli uzvarēt Lietuvu un izcīnīt astoto vietu. Viņš arī bija viens no redzamākajiem personāžiem 2009.gadā, kad izlases starts kontinenta meistarsacīkstēs tika apvīts ar skandāliem, pēc kuriem vairāki spēlētāji, tostarp Kambala, saņēma diskvalifikācijas. Valstsvienībā viņš 44 spēlēs caurmērā iemeta 17,1 punktu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu