Slimība un personiskās dzīves līkloči. Laima Vaikule atklāj, kāpēc nekļuva par pasaules mēroga popzvaigzni (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Laima Vaikule
Laima Vaikule Foto: Пресс-фото

Dziedātāja Laima Vaikule Padomju Savienībā strauji nonāca slavas virsotnē un "perestroikas" laikā, kad par PSRS mūziķiem interesi sāka izrādīt arī ārzemju mūzikas producenti, bija gatava kļūt par visas pasaules popzvaigzni. Taču kāpēc tā nenotika?

Laima Vaikule septiņus mēnešus pavadīja Amerikā, kur industrijas profesionāļi no dziedātājas bija iecerējuši izveidot "padomju Madonnu". Šis laiks izvērtās daudz sarežģītāks, nekā sākotnēji iecerēts, sarunā ar TVNET žurnālistu Jāni Žildi atzīst Vaikule.

» Kāpēc Laima Vaikule nekļuva par "padomju Madonnu"

"Es ticu liktenim," filosofiski nosaka Vaikule. "Tagad, atskatoties atpakaļ, es neko speciāli nedarīju, lai brauktu uz Ameriku. Es tolaik sniedzu koncertus Sočos, pa trim dienā, un kādu rītu saņēmu zvanu no "Melodijas", ka esot atbraukuši amerikāņi un man jālido uz Maskavu ierakstīt divas dziesmas angļu valodā." 

Par Laimu Amerikā sāka interesēties mūzikas producenti un ierakstu kompānija "MCA-GRP".

Video: Laima Vaikule ASV

Jaunā sadarbība ar ierakstu kompāniju bija iecerēta nopietna un pamatīga. Līgums uz pieciem gadiem, albumu ieraksti un, protams, lai to visu īstenotu, Laimai bija jāpaliek Amerikā, jāapgūst valoda un ar laiku jākļūst par rezidenti.

Tomēr tad sekoja šokējoša ziņa - vēzis, neatliekama operācija un visas no tās izrietošās sekas.

Laima atzīst, ka pēc pārdzīvotā viņas dzīvē notika būtiska vērtību maiņa. Amerikas iekarošanas ambīcijas noplaka. No tuviniekiem mājās viņa savu veselības stāvokli rūpīgi slēpa, un, aizbildinoties ar intensīvo darbu studijā, nespēja arī doties uz Latviju pie tēva, kas gulēja uz nāves gultas.

"Tas bija galvenais iemesls, kāpēc kļuvu tik vienaldzīga un lūdzu, lai mani atlaiž," atzīst Laima. Līgums, par kuru sapņo jebkura jaunā dziedātāja, tika lauzts. Amerikas iekarošanas sapnis izsapņots.

Lai arī deviņdesmitajos gados Laima vairākas reizes vēlreiz devusies uz ASV, viņai izteikti piedāvājumi dziedāt Brodvejā, gūti panākumi arī Japānā ar albumu "Tango", sadarbība ar kompāniju "MCA-GRP" tomēr izbeidzās.

"Ja es būtu mazliet pielāgojusies, iespējams, tas viss turpinātos," viņa saka. 

Ja nebūtu slimības, vai Laima būtu palikusi Amerikā? "Domāju, ka es būtu palikusi Amerikā. Būtu viss noticis savādāk," viņa atzīst. 

Foto: Pašmāju slavenības apmeklē Laimas Vaikules pārsteiguma ballīti

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu