Rastorgujevam tikai 49. vieta sezonas noslēdzošā PK posma sprintā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Norvēģijā ierindojās tikai 49.vietā Pasaules kausa pēdējā, devītā, posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Rastorgujevs šajās sacensībās palika bez Pasaules kausa ieskaites punktiem.

Tikmēr par šo sacensību uzvarētāju, tikdams jau pie sava 14.panākuma sezonā, piektdien kļuva šosezon dominējošais norvēģis Juhanness Tingnēss Bē, kurš abās šaušanās kopumā neaizvēra vienu mērķi un finišēja pēc 24 minūtēm un 39,9 sekundēm. Norvēģijas biatlonists par 31,7 sekundi apsteidza kļūdas nepieļāvušo Itālijas biatlonistu Lukasu Hoferu.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās francūzis Kentēns Fijons-Majē, kurš arī ugunslīnijā aizvēra visus mērķus.

Rastorgujevs šaušanā pieļāva trīs kļūdas, bet uzvarētājam viņš zaudēja divas minūtes un 19,6 sekundes.

Vēl pirms pirmās šaušanas Latvijas vadošais biatlonists bija 18.vietā, tomēr miglainos laikapstākļos nesašauti divi mērķi lika izkrist no labāko septiņdesmitnieka. Savukārt pēc tam viņš pakāpeniski kāpa augšup, tomēr noslēdzošajā ugunslīnijā viņš kļūdījās vēl vienu reizi, bet beigās Rastorgujevs bija 49.vietā.

No pārējiem Latvijas biatlonistiem Aleksandrs Patrijuks ar četrām kļūdām šaušanā bija 90.vietā, kamēr Pasaules kausa debitants Edgars Mise neaizvēra trīs mērķus un bija 93.pozīcijā.

Kopumā finišēja 112 biatlonisti.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ir Bē ar 1170 punktiem, turklāt viņš jau ir nodrošinājis Lielo kristāla globusu. Otrais ar 828 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, kurš piektdien bija devītais, savukārt trijnieku noslēdz Fijons-Majē ar 809 punktiem.

Tikmēr Rastorgujevs pēc veiksmīgā pasaules čempionāta ar 345 punktiem ieņem 22.vietu.

Jau tika ziņots, ka Baiba Bendika ceturtdien 7,5 kilometru sprinta sacensībās ieņēma dalītu 34.vietu, savukārt Jūlija Matvijenko ieņēma pēdējo 106.pozīciju.

Sestdien notiks iedzīšanas, bet svētdien Pasaules kausa sezona noslēgsies ar masu starta sacensībām.

Rastorgujevs šosezon Pasaules kausā labāko rezultātu sasniedza Rūpoldingā piektajā posmā, kad viņš sprintā izcīnīja 13.vietu. Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās nostartēt tā kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Olimpiādē viņš labāko rezultātu sasniedza iedzīšanas distancē, kur ieņēma 12.vietu. Vēl viņš sprintā palika 24.vietā, distancē ar masu startu ieņēma 28.pozīciju, bet 20 kilometru individuālajā distancē ar sešām kļūdām šaušanā bija vien 59.pozīcijā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ieņēma 13.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā ir deviņi posmi, kā arī pasaules čempionāts, kas arī bija Pasaules kausa ieskaitē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu