Strēlnieka "Olympiakos" atkal atņem punktus; komanda Grieķijā noslīd uz 11. vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks (no kreisās)
Jānis Strēlnieks (no kreisās) Foto: EPA/Scanpix

Latviešu basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai komandai Pirejas "Olympiakos" Grieķijas čempionātā atkārtoti atņemti seši punkti, kā rezultātā klubs noslīdējis uz 11.vietu tabulā.

Jau februārī tika ziņots, ka, protestējot pret tiesāšanu, "Olympiakos" pameta Grieķijas kausa pusfināla maču pēc pirmā puslaika. Tā pirmajā puslaikā ar 25:40 bija iedzinējos pret savu nesamierināmo pretinieci Atēnu "Panathinaikos Opap".

"Olympiakos" komandai tika piespriests tehniskais zaudējums, atņemti seši punkti un piespriests 7000 eiro liels naudas sods. Tiesa, šajā situācijā vēl ir iespējamība, ka tiks apmierināta kluba apelācija.

Savukārt nedēļas sākumā "Olympiakos" neieradās uz Grieķijas čempionāta spēli pret "Panathinaikos Opap", jo tam netika nozīmēti ārvalstu tiesneši. Par šādu rīcību tika piešķirts tehniskais zaudējums 0:20, turklāt arī atņemti vēl seši punkti, kas tādējādi nobīda to tikai uz 11.vietu tabulā. Vienība tikusi arī pie 11 000 eiro liela naudas soda.

Ja komanda vēlreiz neieradīsies uz spēli, tai automātiski nāksies atstāt Grieķijas augstāko līgu.

Grieķijas čempionātā "Olympiakos" ir guvusi 17 uzvaras 19 mačos, taču pēc piespriestajām sankcijām tā no izslēgšanas turnīra zonas atpaliek par diviem punktiem. Līdz regulārā turnīra beigām gan ir gana daudz laika - vēl septiņas kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu