"VEF Rīga" izcīna uzvaru Latvijas-Igaunijas līgas regulārā čempionāta pēdējā spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Ausējs
Artūrs Ausējs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pašmāju vicečempione "VEF Rīga" piektdien savā pēdējā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 99:41 (20:12, 22:11, 33:2, 24:16) sagrāva ziemeļu kaimiņu vicečempioni "Tartu Universitāti".

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Verners Kohs, kurš iemeta piecus trīspunktu metienus un guva 21 punktu, kamēr 15 punktus pievienoja Artūrs Ausējs, bet ar 14 punktiem izcēlās Glens Kouzijs. Tikmēr Tartu komandā neviens basketbolists neiemeta vairāk par septiņiem punktiem.

Pirmajās mača minūtēs spēle ritēja līdzīgi, taču ceturtdaļas beigās mājiniekiem izdevās savu pārsvaru palielināt līdz astoņiem punktiem. Otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" veica 5:0 un 8:0 izrāvienus un noslēdza puslaiku ar 19 punktu pārsvaru.

Otrajā puslaikā rīdzinieki turpināja dominēt laukumā un rezultāts uz tablo kļuva nepieklājīgs 75:25, turklāt "Tartu Universitāte" trešajā ceturtdaļā pamanījās iemest tikai divus punktus. Arī ceturtajā spēles nogrieznī mača gaita nemainījās un spēle noslēdzās ar 99:41.

Jau ziņots, ka šonedēļ "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas mačā piekāpās Ņižņijnovgorodas basketbolistiem, visu turnīru ietvaros pārtraucot 13 uzvaru sēriju. Tiesa, ar šo panākumu "VEF Rīga" ir 14 uzvarēto spēļu sērija Latvijas-Igaunijas līgā.

Rīdziniekiem šajā mačā bija vajadzīga uzvara, lai turpinātu pretendēt uz pirmo vietu pamatturnīrā.

Abu komandu šosezon pirmajā savstarpējā spēlē rīdzinieki viesos uzvarēja ar 81:75.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 26 uzvarām 27 spēlēs atrodas "Ventspils", kamēr ar 26 uzvarām 28 mačos seko "VEF Rīga", trešā ar 24 uzvarām 26 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 17 uzvarām 27 cīņās ir "Ogre", kam ar 15 panākumiem 27 spēlēs seko Tallinas "TalTech".

Pirmajam pieciniekam ar 13 uzvarām 27 cīņās seko "Tartu Universitāte", tālāk ar 13 panākumiem 27 dueļos ir "Jūrmala"/"Betsafe", bet aiz tās ar 12 panākumiem 27 cīņās ir Raplas "Avis Utilitas", Pērnavas "Sadam" un Tallinas "Kalev"/TLU.

Tikmēr 11.vietā ar deviņām uzvarām 27 mačos ir "Latvijas Universitāte", bet astoņi panākumi 27 spēlēs ir "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandai, kam ar septiņām uzvarām 26 dueļos seko "Liepāja" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits". Tikmēr tabulu ar divām uzvarām 28 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces, kuras 5. un 6.aprīlī sacentīsies Tallinas "Kalev"/"Cramo" mājvietā "Saku Surhall". Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu