Sagatavo pārtikas krājumus. Igaunijas Iekšlietu ministrija izsūta vēstules saviem iedzīvotājiem (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Konstantin Sednev

Šīs nedēļas laikā Igaunijas Iekšlietu ministrija izsūta epastus gandrīz miljons iedzīvotājiem, aicinot sagatavot pārtikas krājumus un citas izdzīvošanai nepieciešamas lietas nedēļu garas krīzes situācijas pārvarēšanai, vēsta portāls "Postimees".

"Vai esi domājis, kā tiksi galā, ja Igauniju piemeklē negaidīta dabas vai cita veida katastrofa? Vai tev mājās ir gana daudz pārtikas, sērkociņu, bateriju, medikamentu un citu nepieciešamo lietu, lai pārvarētu nedēļu ilgu krīzes situāciju?" vēstulē valsts iedzīvotājiem vaicā ministrija.

Kopumā Igaunijas Iekšlietu ministrija nosūtīs epastus 909 270 personām. Vēstuļu sūtīšana uzsākta 21. martā.

"Kopš piektdienas nosūtīti aptuveni 450 000 epasti. Ja viss norisināsies pēc plāna, visi adresāti tiks sasniegti šīs nedēļas laikā," pavēstīja ministrijas preses sekretārs Jurgens Klemms.

Vēstulē ministrija uzsver, ka Igaunijai nekas nedraud, bet pat drošas valstis var piemeklēt negaidītas katastrofas, kas var turpināties vairāk stundas, dienas un pat nedēļas.

Pēc ministrijas paustā, visticamākās krīzes situācijas, kas var piemeklēt Igauniju, saistītas ar laika apstākļiem.

Piemēram, šī gada janvārī, visā Sāremā salā uz vairākām stundām pazuda elektrība. Telekomunikācijas un internets darbojās ar traucējumiem, bankomāti nestrādāja, veikalos nebija iespējams norēķināties ar karti un daudziem cilvēkiem pazuda apkure un ūdens pieslēgums.

Jau vēstīts, ka Igaunijas valdība iepazīstinājusi ar pārtikas produktu un mantu klāstu, kas nepieciešams, lai četru cilvēku ģimene pārvarētu nedēļu ilgu krīzes situāciju.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu