Foto: Ieskats pavasara lielākajā dzīvnieku izstādē "PetExpo 2019" (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieskats pavasara lielākajā dzīvnieku izstādē “PetExpo 2019”
Foto: Ieskats pavasara lielākajā dzīvnieku izstādē “PetExpo 2019” Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien un rīt Ķīpsalā notiek pavasara lielākā dzīvnieku izstāde "PetExpo 2019", kas pulcēs tūkstošiem mīluļu, starp kuriem būs arī retu šķirņu pārstāvji, aģentūru LETA informēja starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT1" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Lauma Abramoviča.

Šogad tāpat kā citus gadus izstādē varēs apskatīt ne tikai kaķus un suņus, bet arī citus dzīvniekus, tostarp trušus, jūrascūciņas, kāmjus, žurciņas, kanārijputniņus, kā arī lielākus mājputnus - zelta un sudraba fazānus, pāvus, nandu, tītarus, pīles, zosis, vistas un paipalas.

Abramoviča pastāstīja, ka par labākā suņa titulu Ķīpsalā sacentīsies vairāk nekā 3000 suņu no 14 valstīm. To vidū būs gan populāras un pazīstamākas suņu šķirnes, gan arī reti sastopami mīluļi.

Fotogalerija: Ieskats pavasara lielākajā dzīvnieku izstādē "PetExpo 2019"

"PetExpo 2019" būs apskatāmas arī dažādu valstu nacionālās šķirnes, kuras vēl tikai ir šķirnes atzīšanas procesā. Salīdzinot ar citiem gadiem, šogad īpaši lielā skaitā izstādē varēs sastapt dekoratīvo šķirņu suņus. Notiks arī dažādi paraugdemonstrējumi suņu sportā un paklausībā, šķirņu demonstrācijas un citi priekšnesumi.

Izstādē būs iespējams izzināt dažādu suņu šķirņu raksturīgākās īpašības, gūstot informāciju no 19 kinoloģiskajiem klubiem, kuri savās ekspozīcijās atbildēs uz interesējošiem jautājumiem.

Tāpat divās izstādes dienās apmeklētāji varēs sastapt vairāk nekā 400 kaķus, kuri piedalīsies šķirņu ekspertīzēs, ringos un sacensībās.

Izstādē notiks specializētie ringi sterilizētiem kaķiem, kaķēniem un pieaugušiem kaķiem. Varēs vērot dažādu šķirņu ringus, kur vienuviet varēs redzēt vairākus Menas jenotveidīgos kaķus un Hailendas nokareno ausu kaķus. Katras izstādes norises dienas beigās tiks noteikts labākais kaķis izstādē.

Svētdien, 24. martā, pulksten 15 norisināsies Latvijas labāko kaķu apbalvošana par sasniegumiem pagājušā gada izstādēs.

Izstādē "PetExpo 2019" būs arī plašs zooindustrijas preču un pakalpojumu klāsts.

Izstādi rīko "BT 1" sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas felinoloģijas asociāciju "Felimurs".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu