Pie Norvēģijas krastiem avarējis kruīza kuģis ar aptuveni 1300 pasažieriem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kruīza kuģis "Viking Sky".
Kruīza kuģis "Viking Sky". Foto: Reuters/ScanPix

Sestdien, 23. martā, netālu no Norvēģijas krastiem avarējis kruīza kuģis "Viking Sky" ar aptuveni 1300 pasažieriem uz klāja, vēsta "Postimees".

Līdz plkst. 16.30 pēc Latvijas laika bija izdevies evakuēt 100 cilvēkus, un visu pasažieru nogādāšana sauszemē, domājams, prasīs visai ilgu laiku.

» Pašlaik nav ziņu par Latvijas valstpiederīgajiem uz avarējušā "Viking Sky"

Avārija notikusi, kuģim atrodoties divus kilometru attālumā no piekrastes.

Vietējās policijas priekšnieks norādījis, ka dzinēja apstāšanās šajos ūdeņos ir bīstama, jo akvatorijā ir daudz rifu.

Glābšanas dienesta pārstāvis pavēstījis, ka kuģis esot stabils un ir izmetis enkuru. Turklāt viens "Viking Sky" dzinējs darbojas.

Foto: Avarējis kruīza kuģis "Viking Sky"

Uz notikuma vietu dodas arī velkonis, un pastāv iespēja, ka avarējušo kruīza kuģi būs iespējams aizvilkt līdz ostai un pasažieru evakuācija vairs nebūs nepieciešama.

Norvēģijas ziemeļos esošās Mēres un Rumsdāles provinces policija vēsta, ka kuģis "Viking Sky" sestdienas pēcpusdienā raidījis SOS signālu.

Saskaņā ar pieejamo informāciju, kruīza kuģa "Vikinga Sky" dzinējā notikusi avārija plkst. 14.20. Spēcīgās vētras dēļ kuģa apkalpe nolēmusi izmest enkuru.

No prāmja, kas atrodas pie Trondheimas, apkalpe nosūtīja ārkārtas zvanu ar aicinājumu palīdzēt. Kuģis devis arī brīdinājuma signālu.

Laika apstākļi šajā reģionā ir ļoti slikti. Laineris bija ceļā uz Stavangeru. 

Vairāki glābšanas helikopteri un kuģi tika nosūtīti, lai palīdzētu cietušajiem pasažieriem, vēsta Norvēģijas televīzijas un radio.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu