Meieram "double-double" dramatiskā zaudējumā pret "Zeņit"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Latviešu basketbolists Mārtiņš Meiers svētdien izcēlās ar "double-double" VTB Vienotās līgas mačā, taču viņa pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" piedzīvoja dramatisku zaudējumu.

"Jeņisej" izbraukumā ar 85:87 (18:18, 20:26, 21:29, 26:14) piekāpās Sanktpēterburgas "Zeņit".

Meiers šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un astoņas sekundes, kuru laikā izcēlās ar 11 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām. Latvietis iemeta četrus no 12 divpunktu metieniem un trīs no sešiem "sodiņiem". Vēl viņa rēķinā viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas, divi bloķēti metieni, trīs piezīmes un septiņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Vēl astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām "Jeņisej" atradās iedzinējos ar 14 punktu starpību (64:78), tomēr veica izrāvienu, kas ļāva panākt neizšķirtu. Tiesa, pēdējās minūtes ievadā mājinieki no pretiniekiem atpalika divus punktus (85:87), bet pēdējā sekundē Meiers netrāpīja metienu, kas "Jeņisej" būtu ļāvis panākt neizšķirtu.

"Zeņit" labā 24 punktus iemeta Filips Skrabs, kamēr "Jeņisej" sastāvā ar 34 punktiem izcēlās Džons Robersons.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 18 panākumiem 21 cīņā ir Maskavas CSKA, kurai ar 15 uzvarām 19 spēlēs seko Kazaņas "Unics", bet tālāk ar 14 uzvarām 19 dueļos ir Jāņa Timmas pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki".

Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 22 mačos ir desmitajā pozīcijā, Krasnojarskas "Jeņisej" ar sešām uzvarām 20 mačos ir vietu zemāk, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma" ar četriem panākumiem 20 cīņās ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu