Itālijas biatloniste Vīrere pirmo reizi karjerā izcīna Lielo kristāla globusu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Doroteja Vīrere
Doroteja Vīrere Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas biatloniste Doroteja Vīrere svētdien ieguva šīs sezonas Lielo kristāla globusu, pie šādas balvas tiekot pirmo reizi karjerā.

Norvēģijā notiekošā sezonas noslēdzošā - devītā - posma 12,5 kilometru masu starta sacensībās uzvaru guva Zviedrijas biatloniste zviedriete Hanna Ēberja, kura šaušanā nesašāva divus mērķus, bet finišu viņa sasniedza pēc 35 minūtēm un 56,2 sekundēm.

Ēberja arī izcīnīja sezonas Mazo kristāla globusu masu startā.

Savukārt otrā, no uzvarētājas atpalikdama 1,3 sekundes, bija trīs mērķus nesašāvusī norvēģiete Tirila Ekhofa. Uz goda pjedestāla pirmo reizi tikmēr kāpa amerikāniete Klēra Egena, kura ugunslīnijā pieļāva vienu kļūdu.

Tikmēr Vīrerei uzvaras nodrošināšanai Pasaules kausa kopvērtējumā pietika ar 12.vietu. Viņa šaušanā pamanījās neaizvērt piecus mērķus.

Pasaules kausa kopvērtējumā Vīrere iekrāja 904 punktus, kamēr tālāk ar 882 punktiem bija svētdien 11.vietā palikusī itāliete Lisa Vitoci. Visbeidzot trešā ar 870 punktiem bija Slovākijas biatloniste Anastasija Kuzmina, kura ar desmito vietu masu startā svētdien noslēdza savu karjeru.

Tikmēr Baiba Bendika sezonas laikā tika pie 129 punktiem, kas viņai deva 47.vietu.

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgsies svētdien plkst.17.30 pēc Latvijas laika, kad 15 kilometru masu startu aizvadīs vīrieši, tostarp Andrejs Rastorgujevs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu