Foto: Sazāļots un ielikts grozā - Indonēzijā novērš mēģinājumu izvest jaunu orangutanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Kāds Krievijas pilsonis aizturēts Indonēzijas pilsētā Bali aizdomās par mēģinājumu izvest no valsts jaunu orangutanu, vēsta raidorganizācija BBC.

Divus gadus vecais vīriešu dzimuma orangutans tika atrasts grozā sazāļots pēc tam, kad vīrietis vārdā Andrejs Žestkovs piektdien tika apturēts lidostā.

Žestkovs amatpersonām skaidroja, ka dzīvnieku viņam uzdāvināja draugs, iepriekš samaksājot aptuveni 2700 eiro. Viņš arī skaidroja, ka šis draugs, kurš arī ir Krievijas pilsonis, pārliecināja viņu, ka var droši vest orangutanu uz Krieviju, lai tur turētu kā mājdzīvnieku.

Žestkova bagāžā atrada arī divus gekonus un piecas ķirzakas.

"Krievijas pilsonim somā arī bija šļirces un [sazāļošanas] preparāti. Viņš atklāja, ka grasījās preparātus ievadīt atkal, kad notiktu pārsēšanās" Dienvidkorejā, pastāstīja lidostas pārstāvis.

Fotogalerija: Indonēzijā novērš mēģinājumu izvest jaunu orangutanu

Orangutani ir aizsargājamo dzīvnieku sarakstā, Indonēzijā tos galvenokārt apdraud malumednieki un zemkopji. Par mēģinājumu izvest šo dzīvnieku Žestakovam var piespriest līdz pat piecu gadu ilgu cietumsodu.

Konkrētais orangutans nodots aprūpei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu