Raidījums: Gandrīz visu "Rīgas namu pārvaldnieka" iecirkņu vadītāju amatos strādā "Saskaņas" biedri (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Namu apsaimniekotāja "Rīgas namu pārvaldnieks" izkārtne.
Namu apsaimniekotāja "Rīgas namu pārvaldnieks" izkārtne. Foto: Toms Koklītis/LETA

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekotājā, pašvaldības uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) lielākā daļa vidējā līmeņa vadītāju ir partijas "Saskaņa" biedri, un šajā uzņēmumā karjeru sākuši un aizvien turpina arī Rīgas mēra Nila Ušakova (S) bijušā padomnieka Ērika Teilāna radinieki, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

RNP struktūra sadalīta septiņos Rīgas iecirkņos, un gandrīz visus iecirkņus vada "Saskaņas" biedri.

Iecirknī "Zemgale" pirms dažiem mēnešiem vadītājas vietnieces amatā nonākusi pēdējās Saeimas vēlēšanās neveiksmīgi no "Saskaņas" saraksta kandidējusī Aleksandra Cimbale (S). Priekšniece ilgstoši slimo, tāpēc Cimbale iecelta par viņas aizvietotāju. Līdzīgi no "Saskaņas" saraksta kandidēja, bet Saeimā neiekļuva iecirkņa "Kurzeme" vadītāja Jekaterina Morozova.

Arī iecirkņa "Jugla" vadītājs Aleksandrs Pavlovskis kā "Saskaņas" biedrs mēģināja iekļūt Saeimā. Pašvaldību vēlēšanās Babītē no "Saskaņas" savulaik kandidējis Arnis Kriķis, kurš vada iecirkni "Centrs".

Raidījums atgādina, ka iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Rīgā mikrorajonos "Saskaņai" bija izraudzīti 52 partijas biedri, kas strādāja kā koordinatori. Starp tiem bija arī RNP iecirkņu vadītāji. Morozova bija koordinatore Mežciemā, Cimbale un arī iecirkņa "Austrumi" vadītājs Jānis vaitkevičs - Pļavniekos.

Arī iecirkņa "Daugava" vadītājs Vjačeslavs Troškovs savulaik aktīvi iesaistījies vēlēšanās, bet šobrīd no politikas esot pagājis malā.

"Nekā personīga" uzsver, ka pirms vēlēšanām pašvaldības uzņēmuma apsaimniekoto māju liftos bija izlīmētas "Saskaņas" reklāmas, māju iekšpagalmos rīkoti "Saskaņas" aģitācijas pasākumi.

Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S), kas arī neilgi strādājusi RNP, raidījumam apgalvojusi, ka iespaids, ka RNP ir "Saskaņas" pakļautībā strādājoša iestāde, esot ļoti maldinošs.

Viņa skaidrojusi, ka uzņēmumā strādā ļoti daudz cilvēku, arī no citām partijām, turklāt viņi uzņēmumā ir jau daudzus gadus.

RNP kapitāldaļu turētājs un tiešais pārraugs ir Ušakovs.

Raidījums norāda, ka partijas cilvēku likšana amatos bijusi līdzšinējo gadu apzināta "Saskaņas" pieeja. Tieši Ušakova pārraudzītajā RNP karjeru sākusi viņa bijušā padomnieka Teilāna meita Elīna, kura šobrīd ir RNP finanšu direktora vietniece.

Pirms trim gadiem Teilāne esot kļuvusi par īpašnieci sportiskam apvidus auto, ar ko kādu laiku braucis Ušakovs. Tagad tādas pašas markas un izlaiduma gada auto norādīts pēdējā deklarācijā, ko VID iesniedzis Teilānes vīrs Jevgenijs Korols.

Kā norāda raidījums, vēl 2012. gada sākumā Korols bija RNP tehniķis, taču tad kļuva par Tehniskās pārvaldes direktoru un pēc tam jau gadu vēlāk nonāca valdē. Pēc raidījuma vēstītā, tieši aptuveni tajā pašā laikā Korols kļuvis par Teilāna znotu.

Nu jau trešo gadu Korols ir valdes loceklis pašvaldības uzņēmumā "Rīgas siltums".

"Nekā personīgi" uzver, ka Teilānam piederošā apdrošināšanas kompānija "Baltijas apdrošināšanas nams" (BAN) un Teilāna sievai piederošā apdrošināšanas brokeru firma "Attollo brokers" šo gadu laikā tikušas pie dažādiem līgumiem ar Rīgas pašvaldības uzņēmumiem.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu