Mārtiņš Brauns atklāj, kādēļ laulībā bijis neuzticīgs (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

​67 gadus vecais panākumiem bagātais komponists Mārtiņš Brauns intervijā ar žurnālu “Ieva” pastāstīja, ka jaunībā nebūt nav bijis uzticīgs mīļotajai - pat esot laulībā.

“Dabā tā ir iekārtots – un tas ir dabiski un skaisti –, ka cilvēks agrā jaunībā ir lopiņš. Pirmajā vietā ir sekss, seksuālais instinkts. Tikai tad mīlestība. Jo kāpēc gan ir tieksme būt pirmajā vietā, būt kaut kam? Seksuālā instinkta dēļ,” intervijā ar izdevumu sprieda komponists. “Nebiju nobriedis, mana puiciskā instinktīvā puse visu laiku gribēja aizliegto. Man gribējās šaut pa kreisi, lai sev pierādītu, ka varu dabūt vēl kādu. Un tādēļ, lai apliecinātos citu čaļu priekšā. Bet zināmā mērā tas bija arī fantāzijas lidojums, vienkārši interese par neiepazīto, jauno. Tolaik uzskatīju, ka tā ir meistarība, tagad domāju, ka tas ir grēks. [..] Turklāt toreiz šķita – vīrietim tas ir pieļaujams. Lūk, ja sieviete laiž pa kreisi, tad gan…”

Kā jau ziņots, uz Dailes teātra skatuves jau 12. februārī svinīgā un emocionālā ceremonijā tika godināts komponists Mārtiņš Brauns, saņemot Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.

Fotogalerija: Mārtiņa Brauna sarunu grāmatas „Saule. Mārtiņš. Daugava” atvēršana

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu