Ikaunieks: Šai spēlei vajadzētu dot motivāciju un pārliecību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Ikaunieks
Jānis Ikaunieks Foto: EPA/Scanpix

Latvijas futbola izlasei svētdienas 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačs pret Poliju varētu dot motivāciju un pārliecību strādāt tālāk, pauda valstsvienības pussargs Jānis Ikaunieks.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra G apakšgrupas ietvaros Latvija cienīgā mačā izbraukumā ar 0:2 piekāpās Polijai, abus vārtus zaudējot spēles izskaņā.

"Spēli sākām labi un mums bija momenti, bet otrajā puslaikā pāris reizes izdevās aizskriet pretuzbrukumā. Aptuveni 60.minūtē bija jūtams, ka Polija nāk virsū ar lieliem spēkiem, bet mēs nedaudz nosēdāmies. Kaut kur pietrūka spēki un pārliecība," sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) teica Ikaunieks.

Šajā spēlē teicamas iespējas gūt vārtus bija Latvijas uzbrucējiem Vladislavam Gutkovskim un Artūram Karašauskam, taču viņi tās neizmantoja.

"Varbūt viņi līdz galam paši nenoticēja. Gutkovskis varbūt varēja bīdīt bumbu vēl tālāk un sist pēc tam. Šai spēlei vajadzētu dot motivāciju un pārliecību strādāt tālāk. Ja spēlētu pārliecinošāk un vairāk pieturētu bumbu, būtu vēl labāk. Mums ir futbolisti, kam patīk spēlēt ar bumbu, un ir spēlētāji, kas var ieskriet brīvās zonās un iedot piespēles," neslēpa Ikaunieks.

"Varēja just, ka spēles sākumā Polijas futbolistiem bija spiediens uz pleciem, jo viņi saprata, ka tik viegli uzvaru neatdosim. Būtu mums kaut kur paveicies un bumba ielidotu vārtos, mačam būtu pavisam cits ritms," uzskata pussargs.

Galerija:2020. gada EČ kvalifikācijas turnīra spēle: Latvija - Polija

Savukārt Latvijas valstsvienības aizsargs Mārcis Ošs bija priecīgs, ka Polijas nacionālajā stadionā bijušas tikt pilns tribīnes, kas palīdzējis noskaņoties.

"Šajā mačā parādījām, ka izlasē ir pozitīvas iezīmes, kas jāsaglabā uz nākamo reizi. Nav viegli spēlēt pret pasaules klases uzbrucējiem. Spēles ātrums un pretinieku spēlētāju domāšana ir pavisam citā līmenī. Jāpielāgojas pēc iespējas ātrāk, citādāk par to ātri vien sodīs," izteicās Ošs.

Tikmēr Gutkovskis sacīja, ka komanda cīnījusies līdz pēdējiem spēkiem un atdevusi no sevis visu.

"Žēl, ka zaudējām, jo mums arī bija iespējas gūt vārtus, bet diemžēl poļi izmantoja savas izdevības, kamēr mēs nē," atzina Gutkovskis, kurš norādīja, ka viņam sava vārtu gūšanas iespēja bija jāizmanto. "Labam uzbrucējam šādi momenti ir jāpārvērš vārtu guvumā."

Nākamās divas Eiropas čempionāta atlases spēles Latvija aizvadīs jūnijā, kad uzņems Izraēlu un Slovēniju. Izlase bez uzvarām ir desmit mačos pēc kārtas - pieci zaudējumi un pieci neizšķirti.

Pēc divām kārtām šajā grupā seši punkti ir Polijai, pa četriem iekrājušas Izraēla un Ziemeļmaķedonija, kamēr Slovēnijai ir divi punkti. Bez punktiem pašlaik ir Austrija un Latvija.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu