Pagājušā nedēļā visā Baltijā turpināja samazināties elektroenerģijas biržas cena (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elektrības skaitītājs.
Elektrības skaitītājs. Foto: Ieva Čīka / LETA

Visās Baltijas valstīs pagājušā nedēļā turpināja samazināties elektroenerģijas biržas cena, aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo".

Latvijas un Lietuvas tirdzniecības apgabalos elektroenerģijas cena samazinājās par 6%, savukārt Igaunijas apgabalā samazinājums bija par 7%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš.

Nedēļas vidējā elektroenerģijas cena Baltijas valstīs un Somijas tirdzniecības apgabalā bija vienāda - 39,2 eiro par megavatstundu (MWh). "Nord Pool" sistēmas vidējā cena aizvadītajā nedēļā samazinājās par 4% - līdz 40,22 eiro par MWh.

Aizvadītajā nedēļā "spot" cenu ietekmēja termoelektrostaciju ražošanas izmaksas, un iemesls bija cenas samazinājums oglekļa emisijas kvotām kopā ar ogles un gāzes cenām. Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, bija augsta vēju staciju izstrāde. Hidrobilances deficīts nedaudz samazinājās un bija -17 teravatstundas (TWh).

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, "Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš samazinājās līdz 8643 gigavatstundām (GWh), bet izstrādes apmēri saruka līdz 8416 GWh.

Visās Baltijas valstīs pagājušajā nedēļā patērētās elektroenerģijas apmērs samazinājās, tostarp Igaunijā elektroenerģijas patēriņš bija 168 GWh, kas ir par 5% mazāk nekā nedēļu iepriekš, Latvijā patēriņš samazinājās par 2% - līdz 144 GWh, savukārt Lietuvā patērētās elektroenerģijas apmērs saruka par 1% - līdz 238 GWh.

Pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs kopējā elektroenerģijas apmēra izstrāde samazinājās par 3% - līdz 384 GWh. Tostarp Igaunijā un Lietuvā saražotās elektroenerģijas apmērs pieauga - Lietuvā izstrāde pieauga par 2%, sasniedzot 80 GWh, bet Igaunijā izstrāde bija 150 GWh, pieaugot par 1%. Savukārt Latvijā izstrādes apmērs samazinājās par 9% - līdz 154 GWh.

Izstrādes apmērs pret patēriņu Latvijā bija 107%, Igaunijā - 89%, Lietuvā - 34%, bet Baltijas valstīs kopumā tika saražoti 70% no reģionā patērētās elektroenerģijas apjoma pagājušajā nedēļā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu