ASV valsts sekretārs: ASV mierīgi nenoskatīsies, kā Krievija sūta savas militārpersonas uz Venecuēlu (7)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo. Foto: AFP/SCANPIX

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo pirmdien brīdinājis, ka Savienotās Valstis mierīgi nestāvēs malā, kamēr Maskava sūta savas militārpersonas uz Venecuēlu, lai atbalstītu prezidenta Nikolasa Maduro režīmu.

Pompeo telefonsarunā ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu nosodījis Krievijas sniegto militāro atbalstu Maduro režīmam, norādot, ka tas tikai pagarina politisko krīzi šajā valstī.

ASV valsts sekretārs sacījis Lavrovam, ka "Savienotās Valstis un reģiona valstis nestāvēs mierīgi malā, kamēr Krievija saasina spriedzi Venecuēlā," informēja ASV Valsts departaments.

Pompeo uzsvēris, ka venecuēliešu vairākums atbalsta Venecuēlas opozīcijas līderi Huanu Gvaido.

» RFE/RL: Venecuēlā nolaidušās divas Krievijas Aizsardzības ministrijas lidmašīnas

Jau vēstīts, ka Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro un Venecuēlas opozīcijas līderi un Nacionālās sapulces spīkeru Huanu Gvaido, kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju atzinušas kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis.

Pompeo aicināja Krieviju pārtraukt uzvesties nekonstruktīvi un turpmāk atbalstīt Gvaido.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu