Timma kaldina "Himki" komandas uzvaru Vienotās līgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: EuroLeague Players Association/Twitter

Latviešu basketbolists Jānis Timma pirmdien guva 26 punktus VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta spēlē, kaldinādams Maskavas apgabala "Himki" komandas uzvaru.

Maskavieši savā laukumā ar rezultātu 93:80 (25:23, 24:23, 18:18, 26:16) pārspēja "Astana" komandu.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 35 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no septiņiem divpunktu metieniem, četrus no astoņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, pārtvēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, tikdams pie 28 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija labākais rezultāts starp komandu spēlētājiem.

Timma bija šī mača rezultatīvākais spēlētājs, bet vēl uzvarētājiem ar 22 punktiem, 11 rezultatīvām piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbā izcēlās Aleksejs Šveds.

Viesiem 19 punktus iemeta Dželīls O'Braiens.

Vēl pirmdien turnīra līdere Maskavas CSKA atspēlēja 18 punktu deficītu un viesos ar 116:110 (17:22, 24:29, 21:26, 37:22, 17:11) pagarinājumā pārspēja Saratovas "Avtodor", izbēgot no sensacionāla zaudējuma.

Maskaviešiem ar 41 punktu izcēlās Nando de Kolo, kurš sasniedza trešo visu laiku labāko rezultātu Vienotās līgas vēsturē.

Laukuma saimniekiem ar 30 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Trē Goldens.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 19 panākumiem 22 cīņās ir Maskavas CSKA, kurai ar 16 uzvarām 20 spēlēs seko Kazaņas "Unics", bet tālāk ar 15 uzvarām 20 dueļos ir Maskavas apgabala "Himki".

Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 23 mačos ir desmitajā pozīcijā, Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" ar sešām uzvarām 20 mačos ir vietu zemāk, bet Permas "Parma", kur spēlē Jānis Blūms, ar četriem panākumiem 21 cīņā ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu