"Kurbada" hokejisti OHL finālsērijā svin pirmo uzvaru pār "Mogo"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Kurbads" hokejisti
"Kurbads" hokejisti Foto: Romāns Kokšarovs

Pašreizējie Latvijas čempioni "Kurbads" hokejisti pirmdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) fināla trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) pārspēja "Mogo" vienību.

Pēc trim spēlēm sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-1 vadībā ir "Mogo".

Pirmie šajā mačā vārtus guva viesi, kad mazākumā viens pret vārtsargu Uldi Čalpu aizslidoja Rihards Marenis, kurš spēles desmitajā minūtē panāca 1:0 "Mogo" labā. Jau otrā perioda pirmajā minūtē Mārtiņš Cipulis no tuvas distances izlīdzināja rezultātu, bet nepilnas divas minūtes pirms šīs trešdaļas beigām vēl viens pieredzējis uzbrucējs - Jānis Sprukts - , izmantojot pretinieku aizsargu, izvirzīja vadībā "Kurbada" hokejistus.

Trešā perioda trešajā minūtē mājinieku pārsvaru dubultoja Koba Jass, kurš izmantoja pretinieku nesaprašanos un bija pirmais pie atlēkušās ripas, raidot to "Mogo" komandas vārtu tīklā. Viesiem atspēlēties neizdevās, un "Kurbads" svinēja uzvaru ar rezultātu 3:1.

Pirmajos divos mačos ar 3:2 un 4:3 uzvarēja "Mogo", otrajā spēlē virsroku gūstot tikai pēcspēles metienu sērijā.

Fināla ceturtais mačs notiks trešdien arī "Kurbads" hallē. Finālsērijā mači notiek ik pēc divām dienām.

Abas komandas finālsērijā tikās arī pirms diviem gadiem, kad "Kurbada" hokejisti sērijā bija nonākuši iedzinējos ar 0-3, taču uzvarēja četras nākamās spēles un pirmo reizi vēsturē kļuva par čempioniem. Tāpat abas vienības pēc Latvijas kausa atjaunošanas trīs reizes tikās šīs trofejas izcīņas finālā, visos trīs mačos sīvā cīņā uzvarot "Mogo" komandai.

"Kurbada" hokejisti ir iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempioni, kamēr "Mogo" virs galvas trofeju cēla pirms četriem gadiem.

Šosezon aizvadītajās sešās savstarpējās regulārā čempionāta spēlēs "Mogo" un "Kurbads" uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm.

Izslēgšanas turnīrā "Mogo" pusfinālā ar 4-0 apspēlēja "Prizma" vienību, bet "Kurbads" ar 4-0 guva virsroku pār "Zemgali"/LLU.

OHL regulārā čempionāta kopvērtējumā uzvarēja "Mogo", otrie bija "Kurbads" hokejisti, trešo vietu ieņēma "Zemgale"/LLU, bet ceturtā bija "Prizma". Šīs četras vienības nodrošināja iespēju sacensties pusfinālā.

Aiz pirmā četrinieka sekoja "Liepāja", Hokeja skola "Rīga" un "Lido", kurām "play-off" gāja secen.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīja sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm.

Pusfinālu uzvarētāji tika finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņēma tā komanda, kas ieguva augstāku pozīciju regulārajā turnīrā - "Zemgale"/LLU. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu