Bļugers ar diviem vārtiem aizved "Penguins" līdz uzvarai pār "Rangers"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teodors Bļugers (no kreisās)
Teodors Bļugers (no kreisās) Foto: AP/Scanpix

Lielisku maču Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā pagājušajā naktī aizvadīja Teodors Bļugers, kurš pirmo reizi NHL karjerā izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. 

Bļugers slavenajā "Madison Square Garden" arēnā palīdzēja Pitsburgas "Penguins" komandai ar rezultātu 5:2 (1:2, 3:0, 1:0) apspēlēt Ņujorkas "Rangers". 

Latvijas uzbrucējs tika nosaukts par spēles spožāko zvaigzni. 

Pēc Brendana Lemjē un Vinni Letieri metieniem "Rangers" hokejisti bija izvirzījušies vadībā ar 2:0, bet nepilnas piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām Niks Bjugstads vienus vārtus atguva. Otrās trešdaļas pirmajās astoņās minūtēs Džastins Šulcs un Mets Kalens guva vēl divus vārtus viesu labā, "Penguins" komandai izvirzoties vadībā ar 3:2.

Kad līdz otrā perioda beigām bija palikušas septiņas minūtes, Bļugers kopā ar Braeinu Rastu mazākumā izslidoja divatā pret vienu pretinieku aizsargu. Bļugera piespēle kolēģim tika neitralizēta, bet viņš aiz vārtiem atguva ripu un no neērtās puses raidīja to tīklā.

Trešā perioda astotajā minūtē Bļugers izcēlās vēlreiz - viņš pēc Džereda Makena metiena bija vienīgais vārtu priekšā un saņēma atlēkušo ripu, otro reizi mačā pārspēdams Aleksandru Georgijevu.

"Zinājām, ka mums ir nepieciešamā enerģija, lai atspēlētos. Neba jau pirmo reizi esam iedzinējos, tāpēc nenolaidām rokas. Turpinājām uzmundrināt viens otru un atgriezāmies spēlē," pēc mača teica Bļugers.

Uz ledus Bļugers pavadīja 14 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu, lika lietā divus spēka paņēmienus, uzvarēja piecos no 11 iemetieniem un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2. 

 

24 gadus vecais Bļugers šosezon 23 mačos atzīmējies ar sešiem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. 

"Penguins" komanda 77 spēlēs iekrājusi 42 uzvaras un ar nopelnītiem 95 punktiem atrodas Austrumu konferences sestajā pozīcijā. Līdz regulārā čempionāta beigām atlicis aizadīt vien piecus mačus. 

Pitsburgas vienība svinēja trešo uzvaru pēc kārtas un nonāca vienas uzvaras attālumā no pirmās vietas Metropolitēna divīzijā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu