Diviem vīriešiem par trīs cilvēku slepkavībām draud mūža ieslodzījums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tiesa. Ilustratīvs foto.
Tiesa. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Prokuratūra nodevusi Zemgales rajona tiesai krimināllietu pret diviem vīriešiem par trīs cilvēku slepkavībām, informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Lietā diviem vīriešiem celtas apsūdzības kopumā par sešiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Pēc prokuratūras sniegtās informācijas, viena no slepkavībām notika 2018. gada jūnijā. Apsūdzētie kopā ar kādu personu gatavojās veikt darbus kādā lauku īpašumā Rēzeknes apkārtnē.

Kopīgi lietojot alkoholu, starp viņiem izcēlās strīds un apsūdzētie trešo personu aizveda uz kādu neapdzīvotu māju Ludzas novadā, kur šo personu noslepkavoja.

Pēc tam abi apsūdzētie māju ar tajā pamesto līķi nodedzināja, lai slēptu izdarītās slepkavības pēdas.

Personas apsūdzētas arī par divu citu cilvēku slepkavībām 2018. gada augustā. Tad apsūdzētie viesojušies pie paziņām Iršu pagasta lauku mājās un kopīgi lietojuši alkoholu.

Apsūdzētajiem izcēlās konflikts ar mājas saimniekiem, kura rezultātā abi apsūdzētie mājas saimniekus - vīrieti un sievieti - noslepkavoja, cietušo līķus ievietoja mājā un to aizdedzināja.

Abi apsūdzētie tiks tiesāti arī par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu ar dedzināšanu, kā arī katrs no viņiem apsūdzēts par zādzības nelielā apmērā izdarīšanu - apsūdzētie no cietušo mājas Iršu pagastā nozaga divus velosipēdus, kurus izmantoja, lai ātrāk atstātu noziegumu izdarīšanas vietu.

Apsūdzētajiem draud mūža ieslodzījums.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada augustā Iršu pagastā, kādā privātmājā ar vardarbīgas nāves pazīmēm tika atrasta 1960.gadā dzimusī sieviete un 1953. gadā dzimis vīrietis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu