No 1. aprīļa atjaunos iebraukšanas maksu Jūrmalā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kontrolpunkts pirms iebraukšanas Jūrmalas pilsētā.
Kontrolpunkts pirms iebraukšanas Jūrmalas pilsētā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirmdien, 1 .aprīlī līdz 30. septembrim, atsāksies periods, kad par iebraukšanu Jūrmalā būs jāmaksā nodeva divu eiro apmērā, informēja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Pašvaldība aicina autovadītājus neveidot drūzmu pie caurlaižu iegādes automātiem.

Caurlaides iegādāties elektroniski - portālā "www.visitjurmala.lv", vai arī ar "Mobilly" un "Citadele" aplikāciju starpniecību.

Tāpat pastāv iespēja nodevu samaksāt caurlaižu iegādes automātos četrās vietās pilsētā - pie lielveikala "Rimi" Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas.

Par caurlaidi varēs samaksāt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tajā datumā, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā līdz plkst. 23:59, vai pirms tam.

Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā varēs iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā, kuram caurlaide iegādāta.

Pašvaldībā atgādina, ka, iegādājoties caurlaidi, precīzi jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs un tā ir derīga tikai caurlaidē norādītajam transportlīdzeklim.

Iedzīvotājiem ir iespēja iegādāties arī septiņu, 30 vai 90 dienu, kā arī visa perioda caurlaides.

Transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām:

  • Nedēļai - 10 eiro
  • 30 dienām - 31 eiro
  • 90 dienām - 55 eiro 
  • Visam periodam - 107 eiro.

Transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 3,5 tonnām:

  • Nedēļai - 12 eiro
  • 30 dienām - 43 eiro
  • 90 dienām - 110 eiro 
  • Visam periodam - 213 eiro. 

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996. gada.

Nodeva par iebraukšanu rudens un ziemas periodā Jūrmalā atcelta no 2013. gada rudens, lai sekmētu pakalpojumu sniegšanas uzņēmumu attīstību.

Savukārt vasaras sezonā, kad Jūrmalu apmeklē liels skaits viesu, ar iebraukšanas maksu tiek regulēta tranzīta transporta plūsma pilsētā, lai saudzētu vidi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu