CVK aicinās Kokinu skaidrot 75 tūkstošu eiro saņemšanu no RS "par konsultācijām" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.
Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins. Foto: Lita Krone/LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien, 27. martā, nolēma aicināt Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Juri Kokinu uz sēdi, lai viņš sniegtu skaidrojumu saistībā ar sabiedrības bažas raisījušo situāciju, ka viņš "par konsultācijām" no pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" trīs gados saņēmis 75 000 eiro.

CVK diskusijās izskanēja, ka Kokinam varētu prasīt skaidrot, vai šī situācija ir savienojama ar darbu vēlēšanu komisijā un vai tā nemet ēnu uz vēlēšanu norisi, kā tas ir izskanējis daļā sabiedrības.

Tāpat Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam varētu tikt prasīts, kas tieši ir darīts ieņemtajā amatā un vai šajā gadījumā nav notikusi fiktīva nodarbinātība.

Kā ziņots, CVK priekšsēdētāja Kristīna Bērziņa iepriekš pauda, ka CVK satrauc šī situācija, jo uzticēšanās vēlēšanu komisijai ir "pamatu pamats".

Šajā gadījumā gan nav runa par kādu pārkāpumu vēlēšanu rīkošanā un juridiski vēlēšanu komisiju vadītāji drīkst strādāt citos darbos, ņemot vērā arī laika posmus starp vēlēšanām, norādīja Bērziņa.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem vietējo vēlēšanu komisiju ievēl pašvaldības dome, un Centrālā vēlēšanu komisijai ir tiesības aicināt atsaukt kādu pašvaldības vēlēšanu komisijas locekli, ja viņš nepilda vēlēšanu likumu vai attiecīgos jautājumus, norādīja CVK vadītāja. Viņa skaidroja, ka vēl jāvērtē, vai attiecīgās tiesības var izmantot šajā gadījumā.

Iepriekš vēstīts, ka "Rīgas satiksme" 2018. gadā noslēgusi uzņēmuma līgumus ar 46 personām, kas saistīti ar partiju "Saskaņa" vai "Gods kalpot Rīgai" (GKR), vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Auditorkompānija "Ernst & Young", pētot uzņēmuma noslēgtos līgumus, secinājusi, ka konsultācijas "Rīgas satiksmei" sniegušas politiski nozīmīgas personas - "Saskaņas" un GKR biedri vai personas, kuras cieši saistītas ar abām šīm partijām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu