Zviedrijas policija galvenajā "Swedbank" mītnē veic kratīšanu (5)

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Swedbank" ēka Tallinā.
"Swedbank" ēka Tallinā. Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas policija trešdien, 27. martā, saistībā ar izmeklēšanu par iespējamu nelikumīgu informācijas sniegšanu akcionāriem veic kratīšanu "Swedbank" galvenajā mītnē Stokholmā, paziņojusi Zviedrijas Ekonomisko noziegumu izmeklēšanas pārvalde.

Tā norādījusi, ka kratīšana tiek veikta saistībā ar izmeklēšanu, kuras nolūks ir noskaidrot, vai Zviedrijas "Swedbank" 15 lielākie akcionāri nelikumīgi saņēmuši informāciju par "Swedbank" iespējamo saistību ar Dānijas bankas "Danske Bank" naudas atmazgāšanas skandālu, pirms par to ziņoja Zviedrijas sabiedriskā televīzija.

Kratīšana tiek veikta pēc Ekonomisko noziegumu izmeklēšanas pārvaldes galvenā prokurora Tomasa Langrota lūguma.

Izmeklēšana tika sākta februāra beigās.

"Swedbank" mediju attiecību vadītājs Latvijā Jānis Krops aģentūrai LETA norādīja, ka minētais notikums Stokholmā ir saistīts ar akcionāru informēšanas kārtību, nevis ar bankas ikdienas darbu.

""Swedbank" pakalpojumu sniegšanu klientiem šis notikums neietekmē," viņš uzsvēra.

Jau ziņots, ka Zviedrijas sabiedriskās televīzija SVT februārī vēstīja par aizdomām, ka starp "Danske Bank" un "Swedbank" Baltijas struktūrvienībām laikā no 2007. līdz 2015. gadam plašā apmērā un sistemātiski notikuši aizdomīgi pārskaitījumi, kuru kopējā summa sasniegusi vismaz 40 miljardus Zviedrijas kronu (3,8 miljardi eiro). Aptuveni 50 klientu skaitā bijušas ārzonas kompānijas un korporatīvie klienti, kas neveic reālu uzņēmējdarbību.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu