Futbola spēles laikā miris "Chapecoense" aviokatastrofā izdzīvojušais žurnālists

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rafaēls Henzels
Rafaēls Henzels Foto: EPA/Scanpix

Šonedēļ futbola spēles laikā ar sirdstrieku miris žurnālists Rafaēls Henzels, kurš bija viens no sešiem izdzīvojušajiem pirms divarpus gadiem notikušajā Brazīlijas futbola kluba "Chapecoense" aviokatastrofā.

"Viņš spēlēja futbolu kopā ar draugiem un piedzīvoja sirdstrieku. Viņš tika nogādāts Šapeko slimnīcā, taču dzīvību glābt neizdevās," paziņoja radio "Oeste Capital", kur strādāja Henzels.

Viņš aizgāja mūžībā 45 gadu vecumā.

2016.gada 28.novembrī nogāžoties lidmašīnai, Kolumbijā netālu no Medeljinas dzīvību zaudēja 71 cilvēks, tostarp 19 komandas "Chapecoense" spēlētāji un 20 žurnālisti. Avārijā izdzīvoja tikai seši cilvēki, no kuriem četri bija futbolisti.

Henzels aizpērn uzrakstīja grāmatu ar nosaukumu "Dzīvo tā, kā katra diena būtu pēdējā".

"Chapecoense" futbola vienība aviokatastrofā, visticamāk, cieta degvielas trūkuma dēļ.

"Chapecoense" vienība lidoja uz Kolumbiju, kur tai bija paredzēta Dienvidamerikas otrā prestižākā klubu turnīra "Copa Sudamericana" pirmā finālspēle.

Pēc notikušā "Chapecoense" komandas fināla pretiniece "Atletico Nacional" paziņoja, ka aviokatastrofā cietušajai vienībai jāpiešķir šī turnīra čempionu tituls, ko arī Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) akceptēja.

"Chapecoense" lidmašīnas avārija kļuva par vienu no traģiskākajām aviokatastrofām futbola vēsturē. Pirms 30 gadiem aviokatastrofā Peru gāja bojā 23 Limas "Alianza" komandas pārstāvji, bet 1949.gadā, ietriecoties baznīcā, gāja bojā 23 cilvēki no Itālijas komandas "Torino" personāla. Savukārt 1993.gadā aviokatastrofā gāja bojā 22 Zambijas futbola izlases pārstāvji.

Tāpat traģiskas katastrofas vēsturē piedzīvojušas arī Taškentas "Pahtakor" un Mančestras "United". Sportā tā bija lielākā traģēdija kopš 2011.gada 7.septembra, kad neilgi pēc pacelšanās avarēja lidmašīna ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Jaroslavļas "Lokomotiv", dzīvību zaudējot arī latviešu aizsargam Kārlim Skrastiņam.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu