Foto: Teātra dienas izcilības balvu pasniegšanas ceremonija (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teātra dienas izcilības balvu pasniegšanas ceremonija
Teātra dienas izcilības balvu pasniegšanas ceremonija Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Trešdien, 27. martā, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā norisinājās ikgadējā Teātra dienas izcilības balvas pasniegšanas ceremonijā, aģentūru LETA informēja Latvijas teātra darbinieku savienības (LTDS) pārstāve Undīne Preisa.

Pasākumā tika godināti aktieri Elīna Vāne un Arturs Krūzkops, kā arī baletdejotāja Maruta Grosberga-Taubere.

Fotogalerija: Teātra dienas izcilības balvu pasniegšanas ceremonija

Lilitas Bērziņas balvu par izcilu, spilgtu aktierdarbu iepriekšējo sezonu laikā saņema Valmieras drāmas teātra aktrise Vāne. Pērn viņa atveidoja Annu, Kļaviņmāti un Edi izrādē "Vidzemnieki", ko iestudēja Indra Roga. Tāpat aktrise iejutās titullomā Viestura Kairiša iestudējumā "Baladīna", Donnu Annu režisora Sergeja Ščipicina izrādē "Mazās traģēdijas", kā arī lomas citās izrādēs.

Harija Liepiņa balva tika piešķirta Latvijas Nacionālā teātra aktierim Krūzkopam par spožām un profesionāli augstvērtīgi nospēlētām lomām pēdējo pāris sezonu laikā. LTDS aktiera apbalvošanu pamato ar viņa atveidotajām lomām Raiņa izrādē "Uguns un nakts", Valtera Sīļa "Pēc beigām", Henrika Ibsena "Pērs Gints", Kirila Serebreņņikova "Tuvā pilsēta", Rūdolfa Blaumaņa "Trīnes grēki", Antipa Oskara Vailda/Riharda Štrausa "Salome", kā arī Vladislava Nastavševa iestudējumos "Idiots" un "Trīs māsas. Refleksija".

Savukārt Helēnas Tangijevas-Birznieces balvu par mūža ieguldījumu baleta mākslā un pedagoģijā Latvijas Profesionālā baleta asociācija pasniedza Grosbergai-Tauberei, kura skatuves vārdā atpazīstama kā Maruta Dinga. Māksliniece absolvējusi Rīgas horeogrāfijas vidusskolu 1960. gadā. Mācījusies pie baleta pedagogiem Valentīna Bļinova un Marinas Sizovas. Laikā no 1960. līdz 1980. gadam viņa bija Latvijas Nacionālās operas baleta soliste, bet no 1992. līdz 2010. gadam bijusi Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas klasiskās dejas pedagogs.

Dinga skatītājiem palikusi atmiņā ar izcili tehniski izpildītām lomām Pētera Čaikovska klasiskajos baletos "Gulbju ezers", "Riekstkodis" un "Apburtā princese". Tāpat māksliniece sevi apliecinājusi arī Ludviga Minkusa baletos "Dons Kihots" un "Bajadēra".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu