Video: autovadītājs Narvā trīs minūšu laikā pārkāpj gandrīz visus ceļu satiksmes noteikumus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 25. martā, Narvas policijas pārvaldes darbinieki patruļas laikā Narvas centrā pamanīja kādu aizdomīgu mazauto - krustojumā auto vadītājs veica neatļautu manevru, kas apdraudēja citu satiksmes dalībnieku drošību. 

Policija sekoja automašīnai, signalizēja un vairākas reizes lūdza mazauto vadītājam apturēt savu spēkratu, taču vadītājs to ignorēja un turpināja braukšanu.

Pēc pakaļdzīšanās mazauto vadītājs apstājās savas dzīvesvietas pagalmā un ieskrēja iekšā miteklī. Arī tur viņš likumsargus neielaida, tāpēc policijas ātrās reaģēšanas vienība iekļuva dzīvoklī caur logu, aizturēja likumpārkāpēju un nogādāja viņu policijas iecirknī.

Likumpārkāpējs bija kāds 56 gadus vecs Narvas iedzīvotājs, kurš jau vairākkārt bija nonācis policijas redzeslokā par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

"Trīs minūšu laikā vīrietim izdevās pārkāpt gandrīz visus ceļa satiksmes noteikumus - viņš iebrauca pretējā joslā, šķērsoja ceļu pie sarkanās gaismas, radīja ļoti daudz bīstamu situāciju, nemaz nerunājot par mēģinājumu aizbēgt no policijas,"

atklāj Narvas policijas departamenta vadītājs Dmitrijs Naroļins. 

"Mēs pieņēmām lēmumu neveikt agresīvu pakaļdzīšanos un aizturēšanu, lai neapdraudētu apkārt esošos cilvēkus un citus satiksmes dalībniekus," stāsta Naroļins.

Policijas departamenta vadītājs atklāj, ka auto vadītājs jau saņēmis 11 sodus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem - pēdējais bijis par braukšanu dzērumā.

Par šo pārkāpumu vīrietis tika sodīts ar autovadītāja apliecības atņemšanu uz deviņiem mēnešiem, tāpēc arī tagad viņš pārvietojās ar mazauto, kā vadīšanai nav nepieciešama B kategorijas vadītāja apliecība.

» Vai tiešām pie stūres var sēsties jau no 14 gadu vecuma?

"Mēs redzam, ka naudas sodi un pat apliecības atņemšana šo likumpārkāpēju nepārmācīs. Naudas sodi pat nav samaksāti. Tāpēc iesniedzām tiesā prasību par apcietinājumu, lai vismaz uz kādu laiku šo bīstamo autovadītāju atturētu no piedalīšanās Narvas ceļu satiksmē," skaidro Naroļins.

Policists piebilda, ka tiesas sēdē vīrietis mēģināja izvairīties no soda visos iespējamos veidos, bet aculiecinieku liecības, policijas automašīnu un pilsētas kameras kameru ieraksti vīrieša vainu tomēr pierādīja.

56 gadus vecais likumpārkāpējs tika sodīts ar 27 dienu arestu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu