Izvilka nazi un pieprasīja visu naudu. Policija aiztur sevišķi rūdītu laupītāju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts policijas darbinieki; ilustratīvs foto.
Valsts policijas darbinieki; ilustratīvs foto. Foto: Valsts policija/Facebook

Šī gada 13. martā ap pulksten 19 Valsts policijas (VP) Rīgas Kurzemes iecirkņa dežūrdaļā tika saņemts izsaukums uz kādu Iļģuciema mikrorajona veikaliņu, kur vīrietis, piedraudot pārdevējai ar nazi, licis atdot naudu, savā "Facebook" vietnē vēsta VP.

Todien kāds vīrietis iegājis veikalā, piegājis pie pārdevējas, izvilcis kabatā esošo nazi un pieprasījis viņai atdot visu naudu, kas atrodas kasē.

Laimīgas sakritības dēļ tobrīd veikalā ienācis apmeklētājs un ļaundaris, viņu ieraugot, nobijies un aizskrējis projām, neīstenojot noziedzīgo nodarījumu. 

Likumsargi nekavējoties uzsāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu. Noskatoties videonovērošanas kameru ierakstus, policistiem izdevās noziedznieku identificēt – tas izrādījās jau vairākkārt policijas redzeslokā nonākušais 1979. gadā dzimušais vīrietis, kurš desmit reizes tiesāts par mantiska rakstura noziegumiem, tajā skaitā laupīšanām. 

Aizvakar, 26. martā, VP Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki sadarbībā ar kolēģiem no VP Rīgas Zemgales iecirkņa aizturēja aizdomās turēto vīrieti. 

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 15. panta ceturtās daļas un 176. panta pirmās daļas – par laupīšanas mēģinājumu ar vardarbības piedraudējumu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šodien, 28. martā, tiesa vīrietim piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu