Ušakovs preses konferencē informēs par viņa sniegtajām atbildēm VARAM

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ierodas uz Rīgas domes sēdi.
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ierodas uz Rīgas domes sēdi. Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien, 29. martā, ap pulksten 11.30, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) informēs par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) sniegtajiem skaidrojumiem saistībā ar SIA "Rīgas satiksme" un domes darbu, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Preses konferences laikā būs iespējams iepazīties arī ar atbilžu pilnu tekstu.

Ušakova skaidrojumi VARAM tiks izsūtīti šodien.

Kā ziņots, VARAM konstatējusi virkni iespējamu likumu pārkāpumu "Rīgas satiksmes" uzraudzībā un Rīgas domes darbā, par kuriem Ušakovam jāsniedz paskaidrojumi.

» VARAM konstatē 28 miljonu iztrūkumu "Rīgas satiksmes" pamatkapitālā

Paskaidrojumu sniegšanai Ušakovam tika dota nedēļa laika un pēdējais termiņš ir 28. marts.

Ministrijā skaidro, ka tās pārstāvji ir iepazinušies ar Rīgas domes, tās Finanšu un administrācijas lietu komitejas un Satiksmes un transporta lietu komitejas sēžu protokoliem, sākot ar 2017. gada pavasara beigām, kā arī SIA "Rīgas satiksme" (RS) kapitāla daļu turētāja pieņemtajiem lēmumiem un domes pieņemtajiem lēmumiem par RS, sākot ar 2017. gada pavasara beigām, un RS dokumentiem.

Izvērtējot atbildes, dokumentus, iesniegumus un sūdzības, ko ministrija ir saņēmusi saistībā ar domes priekšsēdētāja rīcību domes darbības laikā pēc 2017. gada pavasara beigās notikušajām pašvaldību vēlēšanām, ministrija, veicot juridisko pārbaudi, ir fiksējusi iespējamus pārkāpumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu