Klaigā un dauzās, bet no policistiem slēpjas zem gultas - aiztur meklēšanā izsludinātu skandalētāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas pašvaldības policija
Foto: Rīgas pašvaldības policija Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Pagājušajā svētdienā, 24. martā, aizturēts kāds meklēšanā izsludināts skandalētājs, kurš no policistiem mēģināja noslēpties palienot zem gultas, vēsta Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Pulksten 10.39 RPP informāciju par kādu konfliktu Pļavniekos. Uz norādīto dzīvokli norīkota tuvākā RPP Latgales pārvaldes autopatruļa.

Notikuma vietā ziņotājs pastāstīja, ka pēdējās dienās kaimiņos regulāri notiekot skaļi konflikti. Arī izsaukuma dienā kāds vīrietis aiz sienas esot rupji lamājies un dauzījis mēbeles, bet viņa dzīvesbiedre raudādama izskrējusi no dzīvokļa. Abu strīds kādu brīdi turpinājies kāpņu telpā, bet pēc tam abi atgriezušies dzīvoklī.

Pēc ilgstošas klauvēšanas pie norādītā dzīvokļa durvīm pienāca sieviete, kura kategoriski atteicās mājoklī ielaist policistus. Sieviete izjautāta gan par veselības stāvokli, piedāvājot nepieciešamības gadījumā izsaukt mediķus, gan par agresīvā vīrieša atrašanās vietu.

Iedzīvotāja apgalvoja, ka pēc strīda ar dzīvesbiedru viņš esot aizgājis prom, arī medicīniskā palīdzība viņai neesot vajadzīga.

Sievietes stāstītais policistus nepārliecināja. Turpinot pārrunas, kārtības sargiem radās vēl lielākas bažas par viņas drošību, tāpēc uzstājīgi lūgts durvis atvērt. Nedaudz vēlāk viņa tomēr piekrita durvis atvērt.

Jaunajai sievietei redzami miesas bojājumi netika manīti, taču dzīvoklī ievērots iekšdurvīm izsists stikls. Turpat uz grīdas bija nopilējušas dažas asins piles. 

Apskatot mājokli, likumsargi ievēroja, ka zem dīvāna slēpjas sievietes dzīvesbiedrs.

Vīrietis izlīda no pagultes un uzreiz sāka kliegt uz policistiem cieņu aizskarošiem vārdiem. Aicinot uzrādīt personas apliecinošus dokumentus vai nosaukt savus datus, vīrietis kategoriski atteicās atklāt savu identitāti. Persona tika informēta, ka identitātes slēpšanas gadījumā viņš būs jānogādā VP. Agresīvais vīrietis arī pēc policistu brīdinājumiem, atteicās nosaukt savu vārdu un uzvārdu. 

Arī pēc likumsargu aicinājumiem sievietei nosaukt sava drauga vārdu un uzvārdu, viņa atbildēja, lai viņš pats saucot savus datus.

Vienlaikus sievietei izskaidrota varmākas nošķiršanas iespēja, taču viņa kategoriski noliedza, ka dzīvesbiedrs pret viņu bijis vardarbīgs. Arī vīrietis skaidroja, ka draudzenei nav sitis, taču dusmu uzplūdā esot izdauzījis iekšdurvīm stiklu.

Aizturēšanas laikā vīrietis pasīvi pretojās, līdz ar to likumsargiem nācās pielietot fizisku spēku un rokudželžus. Pēc saslēgšanas rokudzelžos aizturētais saļima un palika guļam uz grīdas.

Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri devās apskatīt aizturēto.

Taču, kad mediķi piegāja viņam klāt, vīrietis pēkšņi pielēca kājās un skaidroja, ka viņam palicis labāk.

Pēc vīrieša aizturēšanas un ievietošanas operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumā, policisti devās vēlreiz aprunāties ar sievieti. Atkārtoti tika piedāvāta varmākas nošķiršana, tomēr arī šajā reizē viņa no šādas iespējas atteicās.

Vīrietis nogādāts VP, kur, pārbaudot viņa pirkstu nospiedumus, noskaidrots arī identitātes slēpšanas iemesls – vīrietis bija izsludināts meklēšanā.

Nedaudz vēlāk Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā veikta alkohola koncentrācijas pārbaude un citas analīzes. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 3,70 promiļu reibumā. Pēc tam aizturētais aizvests atpakaļ VP darbiniekiem lietvedības uzsākšanai gan par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām, gan par identitātes slēpšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu