"Ventspils" basketbolisti atspēlē ievērojamu deficītu un tomēr uzvar Pērnavas klubu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: FIBA (www.championsleague.basketball)

Latvijas-Igaunijas basketbola līgas izslēgšanas spēļu pirmajā mačā pašreizējie Latvijas čempioni "Ventspils" basketbolisti atspēlēja 14 punktu deficītu un sīvā cīņā uzvarēja Pērnavas "Sadam" komandu, savukārt "Ogre" cieta zaudējumu Tallinā pret vietējo "TalTech" vienību.

"Ventspils" Pērnavā uzvarēja ar rezultātu 83:80 (21:23, 17:23, 25:18, 20:16).

Uzvarētāju rindās četri basketbolisti sasniedza vismaz desmit punktus. Rezultatīvākais ar četriem tālmetieniem un 16 punktiem bija Rihards Lomažs, kamēr Mārtiņš Gulbis pievienoja 11 punktus, savukārt Ronalds Zaķis un Jānis Bērziņš izcēlās ar desmit punktiem.

Tikmēr zaudētājiem ar 17 punktiem atzīmējās Saimons Suts un Henrijs Veids-Čepmens.

Mača pirmajā ceturtdaļā laukumā labāk darbojās mājinieki, iekrājot septiņu punktu pārsvaru. Taču ceturtdaļas noslēgumā "Ventspils" basketbolisti bija iedzinējos vairs tikai ar divu punktu starpību. Otrā ceturkšņa vidū "Sadam" vienība panāca 13 punktu pārsvaru, taču Latvijas čempioniem to ātri izdevās sadzēst, pārtraukumā dodoties ar astoņu punktu deficītu.

Pēc pārtraukuma mājinieki darbojās labāk un panāca 14 punktu pārsvaru. Taču tad sekoja 11:0 izrāviens "Ventspils" komandas izpildījumā un vienība ceturksni noslēdza ar vienu punkta atstatumu. Ceturtajā ceturtdaļā spēle ritēja punkts punktā, bet labāki izšķirošajos mača momentos bija viesi. Sākoties pēdējai ceturkšņa minūtei rezultāts uz tablo vēstīja 83:80 par labu viesiem, taču atlikušajā laikā abas komandas apmainījās ar neprecīziem metieniem un "Ventspils" nosargāja uzvaru.

Atbildes spēle norisināsies svētdien Ventspilī.

"Ventspils" regulāro čempionātu noslēdza pirmajā vietā, savukārt "Sadam" basketbolisti ierindojās septītajā pozīcijā. Abu komandu tikšanās reizēs uzvaras svinēja ventspilnieki - 97:62 un 82:72.

Ventspilnieki apvienotajā čempionātā uzvarējuši jau 28 spēles pēc kārtas.

Tikmēr "Ogre" izbraukumā ar 81:87 (19:24, 24:21, 17:20, 21:22) piekāpās Tallinas "TalTech" komandai.

Ogrēniešiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Edgars Lasenbergs, kurš piecreiz izcēlās no perimetra, tikmēr saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš pievienoja 15 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Tomass Rādiks, savukārt Gregors Arbets pievienoja četrus tālmetienus un atzīmējās ar 16 punktiem.

Spēle uzsākās ar nelielu viesu pārsvaru, "Ogres" basketbolistiem pirmajā ceturtdaļā izvirzoties vadībā ar piecu punktu starpību. Taču spēle ātri izlīdzinājās un ceturtdaļas beigās vadībā jau bija mājinieki. Otrajā ceturksnī komandas ik pa laikam apmainījās ar vadībām, taču puslaika pārtraukumā "TalTech" devās ar divu punktu pārsvaru 45:43.

Spēle ritēji līdzīgi arī trešajā ceturtdaļā, ogrēniešiem neļaujot atrasties vairāk kā septiņu punktu atstatumā. Noslēdzošajā ceturksnī "TalTech" pārsvars pieauga līdz astoņiem punktiem, taču to ātri izdevās likvidēt un pat izvirzīties vadībā. Taču noslēdzošajās minūtēs aukstasinīgāk spēlēja mājinieki, kuri 80 sekundes pirms ceturtdaļas beigām ar precīzu tālmetienu izvirzījās vadībā ar 85:79. Laiks vēl bija "Ogres" basketbolistiem atspēlēties, taču 25 sekundes pirms fināla sirēnas Sirsniņa metiens tika bloķēts un bija skaidrs spēles uzvarētājs. Mačam noslēdzoties 87:81.

Atbildes spēle norisināsies sestdien Ogrē.

"Ogre" regulārajā čempionātā ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet "TalTech" basketbolisti palika piektie. Komandas savstarpējās spēlēs uzvaras dalīja uz pusēm, ogrēniešiem uzvarot viesos Tallinā 92:84, savukārt "TalTech" guva virsroku Ogrē 102:97.

Citos ceturtdaļfināla pāros trešdien "VEF Rīga" izbraukumā ar 90:65 uzvarēja Ervīna Jonāta pārstāvēto Raplas "Avis Utilitas" komandu, bet pirmo spēli svētdien aizvadīs Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas pērnās sezonas igauņu čempionāta finālsērijas atkārtojumā sacentīsies pret "Tartu Universitāti".

Uzvarētāji divu spēļu summā kvalificēsies "Final Four" finālturnīram, kas 5. un 6.aprīlī notiks Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Apvienotās līgas pirmajā sezonā no Latvijas komandām ārpus izslēgšanas turnīra palika "Jūrmala"/"Besafe" un "Latvijas Universitāte", kuras tik un tā ieguva tiesības sacensties vietējā čempionāta "play-off". Savukārt sezonu jau noslēgušas "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Liepāja" un "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalījās 15 komandas, regulārajā turnīrā tām aizvadot divu apļu cīņas.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu