ASV vadītā koalīcija cīņā pret "Islāma valsti" atzīst 1257 civiliedzīvotāju bojāeju

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Uzlidojums; ilustratīvs foto.
Uzlidojums; ilustratīvs foto. Foto: EPA/Scanpix

ASV vadītā koalīcija cīņai pret teroristu grupējumu "Islāma valsts" ceturtdien atzinusi, ka gaisa uzlidojumos kopš operācijas sākuma 2014. gadā netīšām nogalināti vismaz 1257 civiliedzīvotāji.

Starptautiskā koalīcija paziņoja, ka laikā no 2014. gada augusta līdz šī gada februārim tā veikusi 34 038 gaisa uzlidojumus.

Koalīcijas paziņojumā arī teikts, ka tā saņēmusi 147 ziņojumus par iespējamajiem civiliedzīvotāju upuriem, un līdz šim pārbaudījusi tikai vienu, kas izrādījies patiess.

Patiesais ziņojums, ko iesniedza nevalstiskā organizācija "Airwars", attiecās uz ieroču fabrikas bombardēšanu 2017. gada 13. februārī Irākā. Toreiz tika ievainoti divi civiliedzīvotāji.

"Airwars", kas seko līdzi civiliedzīvotāju upuriem gaisa uzlidojumos visā pasaulē, aplēsusi, ka koalīcijas gaisa uzlidojumos gājuši bojā vismaz 7595 mierīgie iedzīvotāji, kas ir ievērojami vairāk par koalīcijas nosaukto skaitli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu