VP amatpersonu tiesās par 15 000 eiro kukuļa izspiešanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tiesa. Ilustratīvs attēls
Tiesa. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Prokuratūra nodevusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēts Valsts policijas galvenais inspektors par 15 000 eiro kukuļa izspiešanu no privātpersonas, informēja prokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar apsūdzību notikumi risinājās laikā no 2016. gada vasaras līdz 2018. gada janvārim, kad apsūdzētais ieņēma Rīgas reģiona pārvaldes galvenā inspektora amatu.

Būdams amatpersona, viņš radīja maldīgu priekšstatu privātpersonai par to, ka ir tiesīgs veikt izmeklēšanas darbības kādā ar privātpersonu saistītā kriminālprocesā un ietekmēt tā tālāko virzību.

Amatpersona kukuļa nenodošanas gadījumā draudēja nostādīt privātpersonu tādos apstākļos, kuros privātpersona ir spiesta dot Vkukuli, lai novērstu kaitīgās sekas viņa likumīgajām interesēm.

2018.gada februārī speciālās izmeklēšanas eksperimenta laikā viņš tika aizturēts. Apsūdzētajam draud brīvības atņemšana līdz astoņiem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu