Kriminālvajāšanā nodota lieta par medus izkrāpšanu oganizētā grupā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Medus. Ilustratīvs foto.
Medus. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šī gada marta sākumā Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas pabeidza izmeklēšanu krimināllietā par medus pārdevēju apkrāpšanu vairākos Latvijas reģionos, vēsta VP "Facebook" lapā pieejamā informācija. 

Jau ziņots, ka 2015. gada vasarā VP no vairākiem medus tirgotājiem bija saņēmusi iesniegumus par iespējamu krāpniecību. VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) amatpersonas konstatēja, ka laika posmā no 2015. gada jūlija līdz 2015. gada augustam organizēta grupa, uzdodoties par kādu uzņēmumu, noformējot fiktīvus pirkšanas - pārdošanas līgumus un nesamaksājot par piegādāto preci, vairākiem biškopjiem no dažādiem Latvijas reģioniem izkrāpa medu.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka uzņēmuma vārdā noslēgtie līgumi ar medus piegādātājiem un pārdevējiem ir viltoti.

Pretlikumīgo darbību veikšanā izmantotais uzņēmums nav veicis darījumus, kas saistīti ar medus pirkšanu no biškopjiem, turklāt uzņēmuma pamatdarbības veids nav saistīts ar pārtikas produktu iegādi un realizāciju.

Par iepriekš minēto noziegumu tika aizturētas četras personas vecumā no 30 līdz 50 gadiem.

Uzsāktais kriminālprocess tika kvalificēts pēc Krimināllikuma 177. panta 3. daļas - par krāpšanu, ko izdarījusi organizēta grupa un 275. panta 2. daļas - par dokumentu viltošanu, kas izdarīta mantkārīgā nolūkā vai to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Ņemot vērā, ka kriminālprocesa ietvaros ir veiktas visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, lai nostiprinātu iegūto pierādījumu bāzi, tika pieņemts lēmumus par kriminālprocesa nodošanu Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu