Fotoradara fiksēts pārkāpums pienāk pēc pusgada. Vai tā tam ir jābūt? (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Stacionārais fotoradars uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla.
Stacionārais fotoradars uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla. Foto: Ieva Čīka/LETA

Autovadītājs saņem paziņojumu par fotoradara fiksētu pārkāpumu pusgadu pēc pārkāpuma izdarīšanas brīža. Vai fotoradari palīdz ne tikai uzraudzīt autovadītāju ātrumu, bet arī trenē viņu atmiņu? Tas tika noskaidrots LTV raidījumā "4. studija".

Februāra beigās autovadītājs Romāns esot saņēmis paziņojumu no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) par fotoradara fiksētu pārkāpumu, kas noticis pagājušā gada augustā.

Auto īpašnieks ir neizpratnē, kāpēc pēc tik ilga laika atnāk paziņojums un raidījumam pauž, ka ir grūti pēc pusgada atcerēties - "vai auto vadīju es vai kāds cits?"

Autovadītāja iepriekšējā pieredze rādot, ka parasti paziņojumi par fotoradara fiksētajiem pārkāpumiem pienākot laikā, kas nav ilgāks par sešiem mēnešiem. 

"Konkrētajā situācijā par paziņojuma aizkavēšanos pie vainas esot bijis ceļa īpašnieks, kurš neesot savlaicīgi paziņojis par ceļa zīmju maiņu konkrētajā ceļa posmā atbilstošajām instancēm, tādēļ process lēmuma pieņemšanā ieilga," raidījumam norāda Valsts Policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Esot nomainīts atļautais ātrums no 90 kilometriem stundā uz 70 kilometriem stundā ceļa posmā uz Tallinas šosejas pie Vītrupes, ziņots raidījumā "4. studija".

Vispārīgajā praksē paziņojumi par lēmuma pieņemšanu par fotoradaru "noķertajiem" ātruma pārkāpējiem parasti tiekot nosūtīti mēneša laikā vai pat ātrāk, ziņo raidījums.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu